Diezerpoortenplas - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerpoortenplas
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst een zonnetje, ’s avonds kans op lichte regen

Zwolle – Donderdag heeft Zwolle vooral ‘s morgens goede kaarten voor een zonnetje. Weliswaar een laagstaand zonnetje, dat in het ochtendverkeer behoorlijk hinderlijk kan zijn. Een nagekomen buitje is in de vroege ochtend ook mogelijk.

Dat buitje hoort bij de wegtrekkende storing die woensdag in het centrum van Zwolle zo’n 15 liter regenwater per vierkante meter deponeerde. Donderdag zitten we in een rustige zone tussen die storing en een nieuw frontensysteem in. Dat komt vanuit het westen en kondigt zich aan met dikker wordende hoge sluierbewolking. En daarna ook lagere bewolking. De zon prikt daar in de loop van de middag niet meer doorheen. Dan neemt ook de kans op wat lichte regen of motregen toe. Het is donderdag koel: ongeveer 10 graden ‘s morgens tot ongeveer 14 graden in de middag.

Donderdag overdag is het dus overwegend droog en eerst vrij zonnig, in afwachting van lichte regen in de avond en nacht. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten. In de middag trekt de wind wat aan en wordt kracht 4 misschien even aangetikt.

Vrijdag lijkt het wolkenpakket boven Zwolle te dik om zonnestralen overtuigend door te laten. Er kan wat lichte regen of motregen uit de bewolking lekken. De zuidwestenwind trekt aan. In de middag en avond komt een actief koufront over. Dat betekent grote kans op buiige regen. In het begin van de avond kan het kleddernat worden.

Dan het weekend. Het eerste deel daarvan is het beste, als je de zon wilt zien en het droog wilt houden. Zaterdag schijnt de zon door langzaam dikker wordende (sluier)bewolking heen. Een maximumtemperatuur van 17 graden.

Een lagedrukkern komt zaterdag boven Engeland aan, met daar een enorme bak regen en wind. Van dat herfstgeweld krijgt Zwolle in de nacht van zaterdag op zondag een portie mee. En waarschijnlijk ook zondagochtend. De timing kan nog iets veranderen. Dat houden we in de gaten, hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Artikel delen: