John Keetman nieuwe Centrummanager van Zwolle

Zwolle – Zwolle heeft met ingang van januari 2009 een centrummanager: John Keetman. Zijn benoeming is dinsdagavond door burgemeester Henk Jan Meijer bekendgemaakt tijdens de Jaargetijdenborrel van de stuurgroep centrummanagement in de Proosdij. De centrummanager is het aanspreekpunt voor ondernemers en hun vertegenwoordigingen in het centrum. Hij gaat de komende twee jaar een aanjagende en verbindende rol spelen als projecten of initiatieven blijven steken. Allerlei kansen voor de binnenstad worden door hem gesignaleerd en verder gebracht.

In Zwolle werken de winkeliers, vastgoedbedrijven, horeca, ambulante handel, de Kamer van Koophandel en de gemeente al zes jaar aan centrummanagement. Samen willen zij het economisch functioneren van de binnenstad te versterken. Eerder dit jaar heeft de stuurgroep centrummanagement besloten om zich meer op gezamenlijke strategische ontwikkelingen in de binnenstad te richten. Ook wordt meer vanuit thema´s gedacht. Het jaarlijkse programma wordt vanaf nu door de centrummanager uitgevoerd.

John Keetman is bekend in en met de Zwolse binnenstad. Hij heeft diverse Hema-filialen in het land aangestuurd. Tot zijn pensionering was hij filiaalmanager van de Hema in Zwolle. In die rol en als lid en later als voorzitter van het Citycentrum heeft hij goede contacten opgebouwd met vele spelers op het gebied van de economie in de Zwolse binnenstad. Deze ervaring en contacten zal Keetman goed kunnen gebruiken bij het verstevigen van de verdere samenwerking tussen de partijen.

De stuurgroep heeft dit najaar een vertrouwenscommissie benoemd om in gesprek te gaan met kandidaten en tot een voordracht te komen. De vertrouwenscommissie heeft de heer John Keetman voorgedragen. De stuurgroep heeft in de vergadering van 10 december 2008 besloten deze voordracht te volgen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer