Lilli - Foto: Ogen die Spreken / Roy van Veen
Lilli
Foto: Ogen die Spreken / Roy van Veen

Portrettentoonstelling Ogen die Spreken in Park Eekhout in Zwolle

Zwolle – In Park Eekhout is vanaf vrijdag 8 oktober gedurende drie weken de fototentoonstelling Ogen die Spreken te bekijken. De tentoonstelling vertelt via intieme portretten het verhaal van vier generaties Nederlanders en hun band met voormalig Nederlands-Indië.

De tentoonstelling Ogen die Spreken biedt een inkijkje in het leven van zo’n drie miljoen Nederlanders die een relatie hebben met die voormalige kolonie. Dat zijn mensen waar u dagelijks mee te maken heeft. We staan nooit stil bij hun achtergrond, zo normaal vinden we de warmte van die andere zon.

De portretten zijn één bij één meter groot. Ze zijn voorzien van een optimistisch persoonlijk citaat en een QR-code die u via uw mobiele telefoon in woord en beeld meer vertelt over de achtergrond van de persoon voor u. Het is een wandeling om nooit meer te vergeten.

Onderwijs is de hoeksteen van iedere samenleving. Daarom maakt een inclusief onderwijspakket onderdeel uit van de tentoonstelling.

Park Eekhout in Zwolle ligt aan de Burgemeester van Roijensingel 4 in Zwolle. In het park is ook het Indië- en Nieuw-Guinea Monument te vinden.

Meer informatie over de fototentoonstelling is te vinden op de website www.ogendiespreken.nl

Artikel delen: