Aandacht voor fysiek beperkte mensen

Zwolle – In samenwerking met de Zwolse Gehandicaptenraad (ZGR) organiseert de gemeente in 2009 twee dagen die in het teken staan van (gemeentelijke) aandacht voor inwoners van Zwolle met een fysieke beperking. Het doel is ambtenaren en hulpverleners ervan te overtuigen dat ze meer rekening moeten houden met mensen met een beperking bij het maken van beleidsnota’s en regels of bij het ontruimen van gebouwen.

Daarom is er op 26 februari een gemeentedag voor (beleids)ambtenaren die in hun werk te maken hebben met de mensen met een beperking. Op 4 april organiseert de gemeente in samenwerking met ZGR en de landelijke Taakgroep Handicap & Samenleving voor alle regio Brandweerkorpsen een zogeheten ‘uitgankelijkheidsdag’ bij de Brandweer Zwolle. Op die dag houdt de Brandweer Zwolle ook Open Huis. Door deze dag bij de Brandweer te organiseren kunnen brandweermensen en andere hulpverleners in contact komen met mensen met een beperking.

Uitgankelijkheid

Uitgankelijkheid is het tegenovergestelde van toegankelijkheid. Met uitgankelijkheid wordt bedoeld dat mensen met een beperking in geval van calamiteiten, ook snel een gebouw of evenement kunnen verlaten.

Artikel delen:

Reageer