Zwartewaterallee - Foto: Wouter Steenbergen
Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon achter sluierwolken en tot de avond droog

Zwolle – Vrijdag schijnt de zon flauwtjes door een laag sluierwolken heen. Onder de sluierwolken is het een groot deel van de dag droog in Zwolle. Maar in de loop van de middag en zeker in de avond is het raadzaam om de paraplu bij de hand te houden. Dan gaat het regenen.

De hele avond zijn er perioden met regen en opgeteld komt er circa 10 liter per vierkante meter neer in de regio Zwolle. Dat is weer een emmer vol. De wind is goed op gang met kracht 4 uit het zuiden. Die windrichting levert meteen een paar graden temperatuurwinst op vergeleken met donderdag, toen het kwik in Zwolle niet hoger kwam dan 15 graden. Vrijdagmiddag is het maximum 17 graden, jammer alleen van die vrij sterke wind.

De regen in de avond hangt samen met een aantal fronten die kort na elkaar vanuit het westen over de stad trekken. Rond middernacht is die zaak voorbij en verschijnen er opklaringen. Vanaf de Noordzee ook nog een paar losse buien, maar waarschijnlijk verpieteren die ’s nachts voordat ze Zwolle bereikt hebben. In de loop van de nacht naar zaterdag neemt de wind steeds verder af.

Zaterdagochtend is het rustig en kan er mist ontstaan in Zwolle en wijde omgeving. De mist lost op en de zon schijnt op Zwolle. De bewolking is op hoogte echter alweer aan het toenemen. Een lagedrukgebiedje met een boel regen en wind om zich heen komt boven Engeland aan. Daar krijgen we wat van mee.

Zaterdag houden we het volgens de huidige berekeningen nog lang droog. Aan het eind van de middag kan het wat gaan druppelen. Daarna volgt veel meer hemelwater.

In de nacht van zaterdag op zondag regent het stevig. De wind trekt aan vanuit het zuiden tot zuidoosten. Het is bar weer zondagochtend. Vermoedelijk regent en waait het tot in de middag door. De zon heeft het nakijken, onvervalst herfstweer.

Artikel delen: