Ontdek de digitale diensten van de bibliotheek

Zwolle – In de maanden december t/m februari is er in bibliotheek Zwolle extra aandacht voor de digitale diensten. Ambassadeurs en medewerkers kunnen alles vertellen over de digitale diensten van de bibliotheek. Met de online diensten is veel informatie te vinden, maar niet iedereen is daar al van op de hoogte. Op zaterdag 20 december zijn er in de bibliotheken van Stadshagen, Aalanden en Zwolle-Zuid demonstraties over de digitale diensten.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Iedere week de nieuwste dvd-titels of de titels van de net binnengekomen thrillers via e-mail thuisgestuurd krijgen? Binnengekomen reserveringen via sms ontvangen? Dit zijn een paar van de mogelijkheden van Bibliotheek Zwolle die bij veel klanten nog onbekend zijn. Via Mijn bibliotheek op de website van Bibliotheek Zwolle kunnen deze zaken geactiveerd worden. De digitale diensten zijn onderdeel van het gewone aanbod van de bibliotheken. Behalve nieuwe titels en reserveringen ontvangen kan men ook een vraag stellen aan Al@din – de vraagbaak van de bibliotheek. Men kan titels uit andere bibliotheken (laten) halen met Zoek & Boek. En informatie zoeken via de catalogus waarin behalve boeken, cd’s en dvd’s ook kranten- en tijdschriftartikelen en relevante websites te vinden zijn.

Op een aantal dagen in december, januari en februari geven medewerkers uitleg geven over de verschillende digitale diensten en bieden ter plaatse ondersteuning bij het gebruiken van de diensten. Op zaterdag 20 december vinden deze demonstaties plaats de bibliotheken Aalanden, Stadshagen en Zuid. Voor de data in 2009 kijk op bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer