Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Zwolle – In speelronde acht van de eredivisie ontvangt PEC Zwolle zaterdagavond sc Heerenveen. twee ploegen die de voorbije seizoenen nauwelijks voor elkaar onder deden. Heerenveen vindt zich terug op plek acht, terwijl PEC Zwolle nog altijd op de laatste plaats staat.

PEC Zwolle verloor met harde cijfers van FC Utrecht afgelopen zaterdag, maar zo kansloos als de uitslag er op Teletekst uit zag, was de wedstrijd absoluut niet. Voor rust had Zwolle het zwaar met Utrecht en kwam het via een strafschop op achterstand. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg PEC Zwolle ook kansen, met de grootste voor Gervane Kastaneer, die met één uithaal eerst de lat toen de paal en daarna nog eens de lat raakte.

Ook Yuta Nakayama was met een gevaarlijk afstandsschot bijna trefzeker. Die lijn zette PEC Zwolle aanvankelijk door in de tweede helft. Het had veelvuldig balbezit op de Utrechtste helft en kreeg via Dean Huiberts, die ook voor rust al een flinke kans kreeg, de mogelijkheid langszij te komen. Dat gebeurde niet, waarna Utrecht in recordtempo de voorsprong, met hulp van de VAR, wist uit te breiden. De mooie goal die Mustafa Saymak uiteindelijk nog maakte was enkel voor de statistieken.

Ook sc Heerenveen beleefde een sombere speeldag. Het verloor in eigen huis met 2-3 van FC Twente. Dat was nogal onnodig, aangezien de Friezen de ploeg van trainer/ coach Ron Jans in het zadel hielpen. Dieptepunt was de eigen goal van Sven van Beek die daarmee Xavier Mous, die debuteerde in het shirt van Heerenveen, passeerde. Bij een 0-3 achterstand begon Heerenveen te voetballen en kwam het ook door een Twents eigen doelpunt tot scoren. Via Henk Veerman werd het zelfs nog spannend, maar verder dan 2-3 kwam men niet. De tegenstander van zaterdag verzamelde tot dusverre tien punten en deed dat tegen Go Ahead Eagles (3), RKC Waalwijk (3), FC Groningen (1) en Fortuna Sittard (3). Na de wedstrijd in Zwolle komen er voor de Friezen drie krachtmetingen aan met Ajax en concurrenten FC Utrecht en Vitesse.

PEC Zwolle kan zaterdag voor het eerst een beroep doen op Luka Adzic. De aanvaller mocht in afwachting van een werkvergunning nog niet in actie komen, maar heeft inmiddels na een verplicht bezoek aan de lokale autoriteiten in Belgrado zijn documenten op orde. Dat betekent dat trainer/ coach Art Langeler voorin wat meer te kiezen heeft. Adzic werd de afgelopen week opgetraind en hoopt zo spoedig mogelijk volledig wedstrijdfit te zijn. Wie ook zijn opwachting zou kunnen maken aanstaande zaterdag in Zwolle is de al eerder genoemde Mous. De doelman stond twee jaar onder contract in Zwolle en maakte deze zomer de overstap naar Heerenveen. Hier moest de sluitpost genoegen nemen met een plaats op de bank achter Erwin Mulder, maar die raakte afgelopen speelronde geblesseerd waardoor Mous na rust zijn debuut voor sc Heerenveen mocht maken.

Scheidsrechter bij de wedstrijd PEC Zwolle – sc Heerenveen is Dennis Hilger. Assistent-scheidsrechters zijn Erwin Zeinstra en Mario Diks. Official is Clay Ruperti. VAR in Zeist is Alex Bos, bijgestaan door AVAR Sjoerd Nanninga. De aftrap vindt plaats om 20.00 uur.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.