VV Berkum
VV Berkum

Berkum struikelt bij Genemuiden

Zwolle – Berkum is in een van beide zijden matige en rommelige derby bij SC Genemuiden met 2-0 gesneuveld. Het duel leek lang zonder doelpunten te eindigen, maar in het laatste kwartier sloeg de vlam in de pan en uiteindelijk stonden de Zwollenaren met lege handen en met nog maar negen spelers aan de eindstreep.

“Het leek er lang op dat dit een ‘gelijkspelwedstrijd’ zou worden. De gelukkigste heeft gewonnen, maar het was bij ons vandaag ook gewoon niet goed genoeg,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast.

Van de lijn
Genemuiden kreeg al snel, na een ingooi van Bart Jan Brouwer, een kans maar de inzet van Rens van Benthem ging voorlangs. Berkum zette even later een goede aanval op doch spits Boy Boeloerditi zag dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald. De thuisclub kreeg na een half uur nog de beste kans toen Kay Velda de bal in de voeten kreeg geschoven vanuit de Berkum-verdediging. De middenvelder kon dat echter niet verzilveren en direct daarop hielp ook Lars Miedema een kans om zeep.

Na de pauze bleef het spelbeeld lang hetzelfde. Van beide kanten bleef het matig, Genemuiden kwam scherpte tekort en Berkum zorgde voorin voor veel te weinig dreiging. Een kwartiertje voor het slot sloeg de thuisclub echter alsnog toe. Invaller Sijmon Eenkhoorn zette vanaf rechts hard en strak voor en bereikte Lars Miedema die vlak voor de goal enkel nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om de 1-0 te maken.

Schermutseling
Direct daarna dreigde de wedstrijd uit de hand te lopen bij een incident aan de zijlijn, waarbij Berkum-spits Johnsen Bacuna een bal tegen een tegenstander aan schoot en er een schermutseling ontstond. Toen de stofwolken eindelijk waren opgetrokken bleek Bacuna een rode kaart te hebben gekregen, maar datzelfde lot trof ook ploeggenoot Björn Bakker die bij de duw- en trekpartij juist als vredesstichter leek op te treden.

Het oogde wat vreemd dat Berkum daarna met negen man voor meer dreiging zorgde dan ervoor, maar tot goals leidde dat niet. Omdat de Zwollenaren met man en macht probeerden de gelijkmaker te forceren ontstond er ruimte aan de andere kant en daar profiteerde Genemuiden uiteindelijk van. Berkum-keeper Jasper de Visser voorkwam enkele malen met knappe reddingen een tweede treffer, maar diep in blessuretijd moest hij capituleren toen Rens van Benthem de 2-0 binnen werkte.

Berkum is daarmee twee plaatsen gezakt naar een elfde plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B. De tot nu toe te wisselvallige ploeg van trainer Hoekstra zal dus volgende week in eigen huis tegen De Dijk heel wat meer uit de kast moeten halen.

SC Genemuiden-Berkum, 2 oktober 2021
Eindstand:
2-0 (0-0)
Scheidsrechter: Raymond Meilink
Doelpunten: 74. Lars Miedema (1-0), 90+7. Rens van Benthem (2-0)
Gele kaarten: Jorben Nieuwenhuis, Chris van der Meulen (Berkum), Rens van Benthem, Rick Doorn, Matthias Breman, Nick Buitink, Sijmon Eenkhoorn (Genemuiden)
Rode kaarten: Johnsen Bacuna, Björn Bakker (Berkum)
Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker, Robert Schonewille (86. Julian de Ruiter), Ivar Nijboer (86. Roy van der Stouwe), Johnsen Bacuna, Chris van der Meulen, Boy Boeloerditi (65. Bas van Wijnen)
Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Rick Doorn (63. Thijs Dekker), Matthias Breman, Jens Jurn Streutker, Bart Jan Brouwer, Nick Buitink, Lars Miedema (82. Noureddine Boutzamar), Kay Velda, Arend van de Wetering, Osama Ben Kaddour (68. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het vlaggenschip oftewel de discipelen van de beleidsbepalers hebben de goede naam van de VV te grabbel gegooid met 2 x rood.
  Schande, meer kaarten dun punten.
  Voetballend gezien mocht het geen naam hebben.
  gemodereerd

 2. Ik heb het schaamrood op mijn kaken. Alweer verloren. Een wanvertoning. En ESC Elburg is echt geen topclub hoor. Dit wordt weer een lang een zwaar seizoen voor de Tuinders.


  ⚠️ Meld

 3. Hallo Jurrie, dit is een strikvraag want sv HTC heeft helemaal geen trainer. Hahaha. Ik – die van sportquizen mijn hobby heeft gemaakt – trapt er niet in.


  ⚠️ Meld

 4. Zoals verwacht, moet niet Bjorn Bakker 3 wedstrijden toekijken, maar is arbiter Raymond Meilink 3 weken geschorst door de KNVB. De belachelijke kaart is geseponeerd door de KNVB.

  Volledig terecht maar als vv Berkum zijnde koop je daar helemaal niets voor. Laten ze direct maar een onderzoek naar matchfixing naar Meilink doen, want de leidsman nam vele verdachte beslissingen.


  ⚠️ Meld

 5. Ze ook de sportclub bij dat onderzoek betrekken want de van de angstgegner hadden ze 3 jaar lang niet kunnen winnen. De scheids kan tijdens zijn schorsing het nieuwe tapijt dat hij heeft ontvangen leggen. Ook wordt dat voor hem gelegd? Maakte dat ook deel uit van de deal?


  ⚠️ Meld

 6. Wat heeft Meilink een dubieuze reputatie. Zie hieronder zijn statistieken over 19/20 en 20/21

  Gele kaart per wedstrijd (gemiddeld): 5
  Rode kaart per wedstrijd (gemiddeld): 0,5
  Strafschop per wedstrijd (gemiddeld): 0,5

  Tot en met het seizoen 18/19 was er niets aan de hand. In 2019 moet er dus iets gebeurd zijn dat hij is gaan grossieren in gele en rode kaarten en penalties.

  Weet iemand hier iets meer van of wie kent deze man? Is hij gescheiden in 2019 of heeft hij een andere baan gekregen. Er moet een aanleiding zijn.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.