CSV’28 wint opnieuw - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

CSV’28 wint opnieuw

Zwolle – Zaterdag wist CSV’28 ook zijn tweede competitiewedstrijd te winnen. Thuis op ‘de Verbinding’ was het deze middag met 3-1 te sterk voor het bezoekende ’t Harde, al moet gezegd worden dat het spel van de oranjehemden beslist niet zo flitsend was als vorige week in Kampen.

CSV’28 begon het duel slecht en had al in de eerste minuut geluk dat ’t Harde niet direct de leiding nam. De vrijstaande linkerspits Youri van Boven wist echter een strakke voorzet van Jari Bakker niet te verzilveren. CSV’28 was nu wakker en zocht het doel van de gasten, maar doelpogingen van Stef Alkema en Jon Lieben hadden geen succes.

Aan de andere kant wist CSV-goalie Raphy Spin een gevaarlijk indraaiende voorzet van Youri van Boven onschadelijk te maken. Na ruim 10 minuten werd CSV’28 echt gevaarlijk. Uit een hoekschop dacht Stef Alkema te gaan scoren maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door aanvoerder Menno van ’t Hul. Even later werd Alkema opnieuw in stelling gebracht door nieuwkomer Quinten van de Streek maar nu voorkwam doelman van de Groef erger voor ’t Harde. Jay Frederiks schoot nog eens op de lat en de opgekomen verdediger Gino Anasagasti schoot naast. Ook een vliegend schot van Lars Ewalt ging net naast. Nadat ’t Harde eerst een doelpunt maakte uit buitenspelpositie, was het drie minuten later voor de groen-witten wel raak. Bij de achterlijn liet Brian Lachenal liet zich door routinier Michael Jeensma aftroeven en uit diens voorzet scoorde Jari Bakker (0-1). In die periode was ’t Harde sterker maar verzuimde dat in doelpunten uit te drukken. Zo schoot de uitgebroken Stefan Marsman via de lat voorlangs het CSV-doel. Toch kwam CSV’28 vijf minuten voor de pauze gelijk. Spits Jon Lieben legde af op Jay Frederiks en die schoot raak (1-1).

Na de thee was het spel van CSV’298 wel beter en beide teams zochten naar een goal. Een gevaarlijk schot van Youri van Boven werd door CSV-keeper Spin over de lat getikt en zijn collega in het doel van de gasten was attent bij een schot van Stef Alkema. Beide teams brachten nieuwe spelers binnen de lijnen en met nog ruim 20 minuten te spelen, kwam CSV’28 aan de leiding toen spits Jon Lieben uit een goede voorzet van Drazic Rijksen raak schoot (2-1). De genadeklap viel een kwartier voor tijd. Na een vloeiende aanval over rechts zette Lars Ewalt voor en daaruit kon Rob Huisman raak schieten (3-1). ‘t Harde deed nog eenmaal van zich spreken toen in ingevallen Han Dijkhuizen via de paal naast schoot. Ook CSV’28 kreeg nog een mooie kans maar de ingevallen Viggo Zegeling wist vlak voor tijd en oog-in-oog met doelman van de Groef, niet te scoren.

Dat maakte assistent-scheidsrechter Bart-Jan Olthuis van ’t Harde niet meer mee. Die had enkele minuten eerder zijn vlag neergelegd omdat scheidsrechter Reins een signaal van hem negeerde.

De volgende week zaterdag 9 oktober speelt CSV’28 uit tegen Wilsum. Aanvang 14:30 uur.  

Foto's 3
CSV’28 wint opnieuw - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
CSV’28 wint opnieuw - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Een assistent-scheidsrechter die pardoes zijn vlag er bij neerlegde en gewoon weg liep, Heerlijk toch dit soort taferelen? Dat is de charme van de kelderklasse !!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.