Stadhouderlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Stadhouderlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Opdrogen onder een oktoberzonnetje

Zwolle – Maandag is een droge dag, na een weekend met een serieuze bak regen. Het weerstation van Weblog Zwolle in Stadshagen tapte in totaal 29,7 millimeter regen af en het station in Dieze-Centrum 30,4 millimeter. In twee dagen de regenhoeveelheid die in sommige jaren in de hele maand oktober viel.

Behalve droog is het maandag ook zonnig in Zwolle. Er is waarschijnlijk wel sluierbewolking op grote hoogte, maar het plan is dat dat geleidelijk weg drijft. We zien een blauwe lucht waarin stapelwolken ontstaan. In onze omgeving wordt er geen regen uit verwacht. Alles droogt lekker op met een matige zuid– tot zuidwestenwind, kracht 3. In de middag mogelijk even kracht 4 aantikkend. De start ‘s morgens is frisjes. We beginnen met ongeveer 10 graden, in de loop van de middag stijgt het kwik naar 17 graden.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag verdwijnt de meeste bewolking. Dinsdagochtend is het helder, waardoor de temperatuur iets onder de 10 graden komt, zeker in het buitengebied van Zwolle. Later op de dag warmt het op richting 18 graden, ook dankzij de oktoberzon die breeduit op de stad straalt. De wind komt uit het zuidoosten en is matig van kracht.

Die winddraaiing naar het zuidoosten is de voorbode van een naderend lagedrukgebiedje. Een front daarvan trekt vanuit het zuidwesten met regen over Zwolle. Mogelijk druppelt het in de loop van dinsdagmiddag al een beetje.

Woensdag trekt de kern van het lagedrukgebiedje vermoedelijk recht over ons heen. Afhankelijk van de precieze koers kan dat een kletsnatte dag veroorzaken en mogelijk ook veel wind. Het weer is in elk geval hoogst onbetrouwbaar. In de komende dagen weten we meer over regen en wind op woensdag.

Vanaf donderdag knapt het weer op doordat hogedruk zich opbouwt. We krijgen een droog weertype. Stabiel en rustig weer dat wel eens lang kan aanhouden door sterke hogedrukgebieden boven Scandinavië en Engeland. Een middagtemperatuur rond 18 graden, komend weekend misschien zelfs 20 graden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Klopt er is een beste bak regen gevallen dit weekend. Zeker zo n 50 mm in de weerhut van Heino e/o. De herfst is meteorologisch de mooiste tijd.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.