Van der Capellen SG start digitale tv-zender

Zwolle – De van der Capellen Scholengemeenschap opende dinsdag haar eigen digitale tv zender: CulTV. Gedeputeerde Carry van Abbenhues verrichtte de openingshandeling op de school in Holtenbroek.

Dankzij een subsidie van de Provincie Overijssel is het mogelijk dat de school eigen producties uit kan zenden. En die zijn er genoeg, aangezien de Van der Capellen Scholengemeenschap meerderde opleidingen in huis heeft waar talentvolle jonge podiumkunstenaars opgeleid worden, bekend onder de naam CapArt. Om deze opening in te luiden, konden de leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap meedoen aan een korte film wedstrijd. Ze hebben een workshop gekregen, een camera van school geleend en op elk van de vier locaties was een heuse montageset geïnstalleerd om mee te werken. Het winnende filmpje, van de hand van Jessica Brandsma, brugklasleerling van de Van der Capellen Scholengemeenschap, Locatie Van Kinsbergen in Elburg, was volgens de jury heel bijzonder. “Zo jong en dan al echt zo’n knap stukje filmwerk leveren!”.  Dit is het eerste filmpje wat CulTV uit gaat zenden.


Een fragment uit het winnende filmpje…

Foto’s : John Beumer

De Van der Capellen Scholengemeenschap luidt met dit initiatief een unieke samenwerking in tussen culturele instellingen in Zwolle: De Muzerie en de Jeugdtheaterschool Zwolle, Het Deltion en Omroep Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer