Berkumstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Berkumstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst zon, in de loop van de middag regen

Zwolle – Dinsdag nadert vanuit Engeland een lagedrukgebiedje. ‘s Morgens is daar in Zwolle nog weinig van te zien, want de zon schijnt. Maar in de middag wel. De bewolking neemt toe en de wind ook.

Bij dat lagedrukgebiedje hoort een front, dat vanaf de tweede helft van de middag met bewolking en regen over de stad trekt. De regen komt vanuit het zuidwesten, terwijl er meer wind vanuit het zuidoosten komt te staan. In de middag van windkracht 3 toenemend naar een dikke kracht 4. Best een stevige bries, wat in de stad te merken is en nog meer boven open gebied. Het kwik stijgt van ongeveer 10 graden in de ochtend naar zo’n 18 graden ’s middags. De hoogste temperatuur voor de regen uit. In de avond wordt het weer droog.

Er zijn ‘s avonds opklaringen, maar in de loop van de nacht naar woensdag kan het af en toe weer nat worden. Want we zijn nog niet van dat lagedrukgebiedje af. Het passeert woensdagochtend met de kern langs of over het noorden van het land.

Een bijbehorende zone met buiige regenval trekt woensdag over Zwolle. De wolkenmassa is in de ochtend uitgebreid, met tussendoor een beetje zon. Woensdagmiddag worden de openingen voor zonneschijn beter met een beetje geluk, maar dit is nog onzeker. Ook onzeker is hoeveel wind de regio Zwolle over zich heen krijgt. Veruit de sterkste wind staat waarschijnlijk in de vroege ochtend op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. In het volgende weerbericht weten we hierover meer.

Na woensdag profiteren we van een flink aantal dagen met rustig en droog weer en goede kansen voor de zon. Ochtendmist is wel te verwachten en die kan in dit jaargetijde langer blijven hangen. De maximumtemperatuur in de tweede helft van de week is 18 tot 20 graden in Zwolle.

Artikel delen: