ZwArt2009 versterkt zich met Niek van der Sprong

Zwolle – De organisatie van het multidisciplinaire kunstenfestival Zwart heeft Niek van der Sprong, culturele producties bereid gevonden het festival voor de komende editie in 2009 te versterken. Zijn bureau gaat zich vooral bezig houden met de autonome locatie-producties gericht op een groter publieksbereik en publieksparticipatie. Daarnaast zal hij de productionele kant voor zijn rekening nemen. Samen met Ingrid Docter(artistieke leiding) en Bart Huydts (zakelijke leiding) vormt Niek van der Sprong de leiding van het festival.

Het festival ziet zich gesteund door de opname in het vierjarenplan van de provincie Overijssel en de toekenning van de subsidie van de gemeente Zwolle. Zwart2009 maakt zich op voor een stevige artistieke en organisatorische uitdaging; het festival zal zich moeten gaan profileren als een nieuw sterk evenement, waarbij verrassende artistieke ontmoetingen in de kunstensector centraal staan. De aanwezige opleidingen in de stad vormen een deel van de “Zwart-filosofie”; studenten kunnen op allerlei manieren deelnemen aan verschillende kunstontmoetingen die geïnitieerd worden door de inzet van een aantal gerenommeerde meesters uit verschillende disciplines. Verder zal het festival meer zichtbaar moeten worden in en op de bijzondere locaties van de binnenstad in Zwolle. Kortom, het centrum van Zwolle zal in het laatste weekend van juni 2009 bol staan van nieuwe kunstontmoetingen, waarbij de wederzijdse inspiratie van aankomende talenten en gerenommeerde “kunsten meesters” centraal staat.

 Korte CV

  • Niek van der Sprong is bekend als producent/programmeur van het Bevrijdingsfestival Overijssel, maar ook als producent van festivals zoals Novemberrain, Zwolle Wereldstad, Jubileum-editie Song & Dance.
  • Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het programmering en de productie van de openingsactiviteiten van theater de Spiegel in 2006 en onlangs de publieksopening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede.
  • Ook is hij nauw betrokken geweest bij diverse jeugdtheaterproducties in de Broerenkerk die i.s.m. Artez zijn uitgevoerd. Denk aan: “Als je vader een held is” , “Hoe overleef ik de brugklas”,” King Arthur en de ridders van de ronde tafel”, verhalen van Toon Tellegen en “Ik wil niet meer, ik wil niet meer”….
  • Tevens winnaar van het theaterproject LOOPBRUG, samen met Ilona Dorgelo.

Zie ook www.niekvandersprong.nl

 

Artikel delen:

Reageer