Koningin Wilhelminastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koningin Wilhelminastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, kans op buien, afnemende wind

Zwolle – Woensdag schuift een lagedrukgebied over Zwolle. Dit betekent weinig goeds voor het weer. We kunnen veel bewolking en buiige regen verwachten.

In de middag passeert de kern van het lagedrukgebied vanuit het noordwesten vrijwel recht over de regio Zwolle. Dat heeft één voordeel: met de wind valt het hier vooral in de middag reuze mee. Die is eerst overwegend matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot zuiden. ‘s Middags bij de passage van de lagedrukkern wordt de wind veranderlijk en steeds zwakker. De kans op neerslag neemt ook geleidelijk af. Met een beetje geluk breekt de zon nog even mooi door in de loop van de middag en begin van de avond.

Warmte hoef je in deze weersituatie met bewolking en nattigheid niet te verwachten: maximaal 16 graden. In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en koelt het flink af. Donderdagochtend vroeg is het ongeveer 7 graden en in het buitengebied van Zwolle wellicht nog wat kouder. De wind is ‘s nachts weggevallen en er is grote kans op mist, mogelijk met zeer slecht zicht.

Donderdagochtend zou het wel eens een tijdje kunnen duren voordat de mist en vervolgens de laaghangende bewolking is opgelost. We hopen er het beste van. In de middag moet het wel lukken met de zon. Het is droog en er staat weinig wind. We gaan voor een middagtemperatuur van 17 graden.

Vrijdag en in het weekend zorgt een hogedrukgebied boven onze omgeving voor droog weer en zonnige perioden. Misschien wel lange, nazomerachtige zonnige perioden. De temperatuur ‘s middags is 18 tot 20 graden. Er staat weinig wind uit oostelijke richtingen. In de nachten duikt het kwik naar 10 graden of er iets onder. Er is kans op ochtendmist.

Na het weekend komt er vermoedelijk een opleving van de wisselvalligheid, maar dat is nog ver weg.

Artikel delen: