Oogheelkunde Isala verkoopt vuurwerkbrillen

Zwolle – Het vuurwerkseizoen is weer geopend. Om het aantal oogverwondingen door vuurwerk te verminderen, is een landelijk initiatief gestart om vuurwerkbrillen te verkopen. De afdeling Oogheelkunde van de Isala klinieken doet hieraan mee. De vuurwerkbril is een soort veiligheidsbril die gedragen kan worden bij het afsteken van vuurwerk, maar ook bij het klussen in huis.

De brillen worden verkocht op de polikliniek Oogheelkunde op locatie Weezenlanden, op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur (tijdens de kerstdagen gesloten). De brillen kosten drie euro per stuk. Daarbij geldt: op = op. Dit jaar zijn er naast brillen voor volwassenen ook brillen in de verkoop voor kinderen. In de laatste weken van het jaar steekt men traditiegetrouw veel vuurwerk af. Met name op oudejaarsavond en -nacht krijgt de polikliniek Oogheelkunde enkele tientallen gewonden binnen. De brillenactie is gestart om te proberen het aantal ernstige gewonden terug te dringen. Het advies van de afdeling Oogheelkunde: bescherm je ogen, want voorkomen is beter dan genezen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. een avex brilletje van anderhalve euro!! het zou de afdeling sieren om deze brillen gratis uit te delen. ieder jaar vallen er meer visuele slachtoffers tijdens de jaarwisseling. hopelijk wordt dit minder met de stop op de invoer van zwaar vuurwerk uit belgie.


    ⚠️ Meld

Reageer