Meerdere treinen stranden in Zwolle door stroomstoring - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Meerdere treinen stranden in Zwolle door stroomstoring

Zwolle – Meerdere treinen kwamen woensdag, rond kwart over twee ’s middags, tot stilstand in Zwolle. De oorzaak bleek een stroomuitval te zijn rondom het station Zwolle.

De stroomstoring bleef, voor zover bekend, beperkt tot het treinverkeer. Een trein van Keolis kwam tot stilstand op het viaduct over het Hortensiapad. Verderop langs de Deventerstraatweg stond een trein van de Nederlandse Spoorwegen stil.

Ook aan de andere zijde van het station veroorzaakte de storing overlast. Het Kamperlijntje strandde op de Rieteweg. De spoorbomen op de Nieuwe Veerallee bleven gesloten en veroorzaakte forse verkeershinder. Een intercity van de NS viel stil in de bocht achter de flat aan de Willemskade, nabij de Schuttebusbrug.

De reizigers moesten ruim twintig minuten in de stilstaande treinen wachten. Even na half drie was de storing verholpen en kwam het treinverkeer weer op gang.

Op social media deden reizigers hun beklag omdat medewerkers van de NS niet wisten wat er aan de hand was. De klantenservice van Nederlandse Spoorwegen bood de treinreizigers digitaal excuses aan en wees ze op een regeling om geld terug te krijgen bij vertraging.

Artikel delen: