Hans Jansen tijdens een optreden op station Zwolle
Hans Jansen tijdens een optreden op station Zwolle

Zwolse Senioren vieren hun vrijheid met muziek

Zwolle – Zwollenaar Guus van de Wetering heeft als vrijwilliger in Zwolle een leuke actie bedacht voor honderden Zwolse senioren. Samen met pianist/zanger Hans Jansen gaan ze tien seniorencomplexen langs met een gezellig muziekprogramma.

Het thema is ‘Vrijheid vier je met muziek’. Het idee is dat ze Zwolse senioren weer willen laten genieten zodat ze niet de hele tijd op hun kamer hoeven te zitten. Even van hun vrijheid genieten na de afgelopen pandemie. De inmiddels landelijk bekende ‘stationspianist’ Hans Jansen gaat deze seniorencomplexen langs met muziek en zang uit vooral de jaren ’60, ’70 en ’80. Bewoners kunnen ter plaatse zelf hun lievelingsmuziek aanvragen en meezingen kan natuurlijk ook.

Guus regelde de sponsoring door een aanvraag te doen bij De Gasthuizen in Zwolle. Zij bieden financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren in Zwolle. Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden met ideeën om het welzijn van senioren te bevorderen, kunnen bij deze Zwolse stichting een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor een uitstapje of voor materiaal dat nodig is voor activiteiten.

Deze steun is in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor senioren, iets waarvoor binnen de betreffende organisatie geen geld beschikbaar is. Aanstaande woensdagmiddag 13 oktober starten ze met het eerste optreden bij de Zalnéflat in Zwolle. Er zijn nog enkele mogelijkheden voor een gratis muziekzaal optreden. Neem hiervoor contact per mail op via: zwollenaar@online.nl.

Artikel delen: