Eekwal - Foto: Wouter Steenbergen
Eekwal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op ochtendmist, daarna veel zon

Zwolle – Donderdag blijft het droog in Zwolle. Dat is zeker. De onzekere factoren in het weer zijn mist, nevel en laaghangende bewolking. Nevel of mist zit er in Zwolle of omgeving wel in donderdagochtend. Mogelijk hangt er plaatselijk even dichte mist.

Eventuele mist trekt op, maar wanneer dit precies gebeurt is moeilijk aan te geven. Tijdelijk kan de mist overgaan in laaghangende bewolking, die op haar beurt weer opgeruimd moet worden door de zon. We gaan ervan uit dat dit rond het middaguur gebeurd is. Wellicht valt het allemaal enorm mee en straalt de zon in de ochtend al breeduit op Zwolle. In de middag blijft ze dat doen vanuit een blauwe lucht. De ochtend start hoe dan ook fris. Het kwik is ‘s morgens iets onder de 10 graden gezakt. In de middag is 17 graden het maximum.

De zuidoostenwind is zwak en in de stad vaak nauwelijks merkbaar. Er volgt een heldere avond met een mooie zonsondergang om zeven uur. In de nacht daalt het kwik rap. De temperatuur zou vrijdagochtend wel eens naar 5 graden kunnen zijn gezakt.

Zwolle ligt onder een gordel van hogedruk die zich van Frankrijk via Zuid-Zweden uitstrekt naar Rusland. Daardoor is er weinig wind en de kans op neerslag is nihil. Dat blijft de komende dagen zo. Tot en met het weekend moet in de nachten en ochtenden rekening worden gehouden met mist.

Na het verdwijnen van de mist is er veel zon. De middagtemperatuur van 20 graden, die aanvankelijk werd berekend voor de komende dagen, zal alleen in beschutte tuinen of op zuidelijk balkons gehaald worden. Verder is het ‘s middags in Zwolle tussen 16 en 18 graden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik zeg … prima golfweertje dus, want as vrijdag 8 oktober vindt het VW Golfevent 2021 van de Businessclub VV Berkum plaats. Het belooft weer een enerverende middag te worden!

    Kan ik mooi mijn handicap verbeteren tijdens het VW Golfevent. Daarna dikke paaaarrrtttyyyyyyyy natuurlijk !!


    ⚠️ Meld

Reageer