GGD IJsselland zet in Zwolle pop-up locaties en vaccinatiebus in

GGD IJsselland zet in Zwolle pop-up locaties en vaccinatiebus in

Zwolle – GGD IJsselland wil iedereen de kans geven om zich goed te laten informeren over het coronavaccin en de mogelijkheid geven om zich te laten vaccineren. Laagdrempelig en dichtbij. In de aankomende periode kunnen mensen daarom in Zwolle terecht bij verschillende pop-up locaties en de vaccinatiebus.

In de zomermaanden, toen het massale vaccinatieproces zijn piek bereikte, is GGD IJsselland zich gaan voorbereiden op het vervolg. “Als GGD IJsselland willen we de gezondheid van iedereen in IJsselland beschermen en bevorderen”, aldus Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie. ”Hierbij willen we benaderbaar zijn voor iedereen en doen we extra ons best om in contact te komen met mensen die ons wat lastiger weten te vinden. Laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij. Zo kun je je nu overal zonder afspraak laten vaccineren en rijdt de vaccinatiebus al een aantal weken door de regio.“

Komende weken starten in de wijken Stadshagen en Westenholte pop-up locaties, waar inwoners informatie kunnen krijgen en zich kunnen laten vaccineren. Binnenkort worden ook in andere Zwolse wijken tijdelijke locaties geopend en zal ook de vaccinatiebus in onze stad stoppen. ”Ook hier willen we op een laagdrempelige manier iedereen de kans geven om zich te laten informeren over corona en de vaccins. Of om een eerste of tweede vaccinatie te halen”, aldus Van Buuren. “De pop-up locaties in verschillende wijken en de vaccinatiebus zorgen ervoor dat Zwollenaren dichtbij huis informatie of een vaccinatie kunnen krijgen.”

Pop-up priklocatie:

De pop-up locaties in Zwolle die momenteel al bekend zijn.

• maandag 11 + dinsdag 12 oktober (9.00-15.30 uur) Gezondheidshuis Stadshagen

• woensdag 20 oktober (13.00-19.30 uur) Het Anker Westenholte

• donderdag 21 oktober (9.00-15.30 uur) Het Anker Westenholte

• maandag 8 + dinsdag 9 november (9.00-15.30 uur) Gezondheidshuis Stadshagen

• dinsdag 16 november (13.00-19.30 uur) Het Anker Westenholte

• woensdag 17 november (9.00-15.30 uur) Het Anker Westenholte

Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocatie-pop-up en op de socials van GGD IJsselland worden binnenkort meer pop-up locaties in Zwolle bekendgemaakt.

Vaccinatiebus:

Locaties en tijden waarop de vaccinatiebus binnenkort in Zwolle staat, worden gecommuniceerd via ggdijsselland.nl/vaccinatiebus en de socials van GGD IJsselland. Hier vind je ook de overige busstops in de regio.

Voor wie zijn de pop-up locaties?

Bij de pop-up locaties en in de bus kan iedereen terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de 1e en 2e prik minimaal 3 weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin (Pfizer) en het Janssen-vaccin. Wanneer de 1e prik bij een pop-up locatie of in de bus wordt gehaald, kan de 2e vaccinatie een volgende keer ook op één van deze locaties of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland worden gehaald.

Belangrijke extra informatie

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet.

Artikel delen: