VV Berkum - Foto: Henry Dijkman
VV Berkum
Foto: Henry Dijkman

Voorbeschouwing Berkum tegen De Dijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen De Dijk. Het heeft heel wat goed te maken tegen de ploeg uit Amsterdam. De Zwollenaren gingen vorige week nogal schlemielig de bietenbrug op bij Genemuiden, maar herinneren zich ook maar al te goed dat ze in eerdere jaargangen uit én thuis hun tanden stuk hebben gebeten op De Dijk.

“We hebben bij Genemuiden niet genoeg strijd geleverd, in ieder geval minder dan in de weken ervoor,” vindt Berkum-verdediger Dennis Horstman. “Daar moeten we stabieler in worden, dan kunnen we het iedereen lastig maken. Het is voor ons zaak om weer punten te pakken en vertrouwen te krijgen.”

De Dijk leek vorig jaar regelrecht af te stevenen op degradatie, want toen de competitie in oktober werd afgebroken hadden de Amsterdammers hun vijf duels allemaal verloren en bovendien geen enkele keer gescoord. De équipe van trainer André Teuling is in het nieuwe seizoen echter heel wat beter gestart. In het openingsduel werd Buitenpost op een 0-1 nederlaag getrakteerd en drie weken later waren de Noordhollanders op eigen terrein met 2-1 te sterk voor ONS Sneek.

Daarna kwam de klad er echter wat in met een 3-2 verlies bij Eemdijk en vorige week ging De Dijk in Amsterdam met 0-2 onderuit tegen HZVV. In die wedstrijd kwam HZVV kort voor rust op 0-1 en na 70 minuten werd het 0-2 toen een vrije trap, tot groot chagrijn van trainer Teuling, door de muur binnen vloog. De bezoekers kwamen daarna niet meer in de problemen, waarmee de nederlaag voor De Dijk een feit werd.

Berkum is veel te wisselvallig gestart in dit seizoen, met twee overwinningen, één remise en nu al drie verliespartijen. Ook vorige week bleef de ploeg van trainer Arno Hoekstra met lege handen staan in de uitwedstrijd bij SC Genemuiden, waar het na een tumultueuze slotfase uiteindelijk 2-0 werd.

In dat van beide kanten rommelige duel leek het er lang op dat het op een doelpuntloos gelijkspel uit zou draaien, maar een kwartier voor het slot kwam Genemuiden op 1-0 en vrijwel direct daarna sloeg de vlam in de pan. Bij een opstootje aan de zijlijn kregen de Berkum-spelers Johnsen Bacuna en Björn Bakker de rode kaart. Bakker werd kort na de wedstrijd al vrijgesproken omdat hij, zoals tv-beelden ook uitwezen, onschuldig bleek maar Bacuna’s rode prent kwam hem op één wedstrijd schorsing te staan.

Hoewel Berkum in Genemuiden in de slotfase nog fanatiek op jacht ging naar de gelijkmaker bleek dat met slechts negen spelers toch te moeilijk. Toen er door het ondertal achterin te veel ruimte ontstond scoorde de thuisclub bovendien, na bijna 10 minuten blessuretijd, ook nog de 2-0 en viel het doek in die wedstrijd definitief voor de Zwollenaren.

Door die schlemielige nederlaag is Berkum nu elfde in de Hoofdklasse B, met slechts één punt voorsprong op nummer dertien De Dijk. Voor beide ploegen staat zaterdag dus ‘aanhaken of afhaken’ bij de middenmoot op het spel. De wedstrijd Berkum-De Dijk wordt geleid door scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

De wedstrijd Berkum – ASV De Dijk is ook live mee of terug te kijken via onderstaande livestream.


Artikel delen:
Reacties 7
 1. Het wordt met name druk in de kantine. Voor de wedstrijd en in de rust kun je over de koppen lopen en is het schuifelen geblazen. Die 1000 vind je langs de kunt niet meer terug. De meesten hanteren nog altijd de 1,5 meter regel dus dat verdeeld zich wel langs de kant. En zaterdag wordt de mooiste dag van de week. Heerlijk zonnetje op mijn bol bij deze streekderby. Wat wil een mensch nog meer?


  ⚠️ Meld

 2. Ik las net in De Peperbus/De Swollenaer dat Chris van der Meulen alweer op schema ligt om zijn 17e Salwerda Topscoorders Troffee in ontvangst te kunnen nemen aan het eind van het seizoen.

  Dat is 17 dan 17 x 750 Euri. Poeh dat is echt geld hoor. Veel keepertjes zullen nachtmerries krijgen als ze weten dat ze tegen Chris moeten spelen.


  ⚠️ Meld

 3. Er zit nog geen sleet op Chris alias “de Zwolsche Zlatan”. Knap hoor. Een echt slangenmens is hij nog altijd. Geen back krijgt vat op zijn acties.


  ⚠️ Meld

 4. Goedemorgen Henk, heb je voor mij de naam van de chauffeur of van het bedrijf van die vrachtwagen? Goede chauffeurs die weinig schade rijden en goede wegkennis hebben, zijn schaars. Die kunnen wij heel goed gebruiken. Alvast bedankt.


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind het mooie van de dorpsclub vv Berkum, dat de meningen unaniem zijn. Een ieder is lovend op de club. Je hoort er geen wanklank. Echt uniek in Zwolle.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.