Assendorperplein - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grote kans op mist in de ochtend, zonnig in de middag

Zwolle – Vrijdag start Zwolle met beroerd zicht. De kans op mist in de ochtend is groot en het zicht kan sterk teruglopen. In de nacht is het mogelijk al minder dan 200 meter, wat hinderlijk is voor het verkeer. Het KNMI heeft vanwege het verwachte slechte zicht code geel uitstaan voor het hele land.

De mist verdwijnt, maar de hamvraag is wanneer. Hopelijk knapt het zicht in de loop van de ochtend al op. Rond het middaguur heeft de mist waarschijnlijk plaatsgemaakt voor blauwe lucht met zon boven Zwolle. Een addertje onder het gras is dat de mist tijdelijk kan worden vervangen door laaghangende bewolking. Donderdag gebeurde dat in Twente en Salland. En de grijsheid was niet tijdelijk want op diverse plaatsen, waaronder Almelo, bleef het tot de avond grijs. Vrijdag lijken de kaarten voor de zon een stuk beter, zeker in de middag.

In de ochtend kan het kwik in Zwolle onder 5 graden zijn gezakt. In combinatie met de zeer vochtige lucht tijdens de mist is dat niet aangenaam. De wind is ’s morgens geheel afwezig, in de middag wordt hij zwak vanuit het oosten tot noordoosten. Onder de middagzon wordt het vrijdag ongeveer 16 graden. Blijft het toch langer grijs, dan een paar graden minder.

Het rustige weer met grote kans op mist in de avond, nacht en ochtend danken we aan hogedrukinvloed boven onze omgeving. In het weekend is dat ook nog zo. Regen hoeven we tot en met zondag niet te verwachten, slecht zicht in de ochtend zeker wel. Maar de rest van de dag ook veel zon, vooral op zaterdag. De nacht van zaterdag op zondag belooft nogal koud te worden, met kans op lichte vorst aan de grond en misschien autoruiten krabben.

Artikel delen: