Studenten houden kerstactie voor Ethiopië

Zwolle – Studenten Handel & Commercie van Landstede hebben vandaag de opbrengst van hun verkoopinspanningen overhandigd aan de vertegenwoordiger van het project ‘Ethiopië’. Al vanaf september zijn ze bezig met dit project. Na het schrijven van een kort verkoopplan van een product naar keuze, ontvingen zij een startkapitaal van 25 euro. Dit startkapitaal werd door de verkoop van hun producten vermeerderd. Hierbij ging de winst naar het project ‘Ethiopië’. De totale opbrengst van € 2.300,- is vandaag overhandigd.  

Elk jaar wordt in het kader van kerst en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een goed doel uitgekozen. In groepjes bedenken studenten een manier om het startkapitaal te vergroten door middel van in- en verkoop van producten. Het groepje met het beste resultaat krijgt een prijs van school. Dit jaar is het project ‘Ethiopië’ gekozen als goed doel. Dit project richt zich op straatkinderen in dit Afrikaanse land. 

Deze actie sluit niet alleen goed aan bij de economische opleiding die de studenten volgen, maar kerst betekent meer. Naast commercie, handel en geld verdienen is het ook een tijd van nadenken over de zin van het leven en over je naasten. Het project sluit hiermee goed aan bij de vijf waarden die Landstede in al haar doen en laten wil laten doorklinken: talentontwikkeling, respect, ontmoeting, zingeving en verantwoordelijkheid.

Artikel delen:

Reageer