Grote Kerkplein - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Kerkplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zon na mist, zondagochtend vorst aan de grond

Zwolle – In het weekend is het rustig herfstweer in Zwolle. Zowel zaterdagochtend als zondagochtend is er kans op mist en/of laaghangende bewolking. Zondagochtend komt de mist waarschijnlijk op uitgebreidere schaal voor dan zaterdagochtend. Er is weinig wind.

Op beide dagen straalt de oktoberzon op de stad – zaterdag vele uren lang – natuurlijk pas nadat de mist is opgelost. Dat oplossen gebeurt ergens in de ochtend, een precies tijdstip is niet te voorspellen. In de middag mag Zwolle rekenen op mooi zonnig weer en een blauwe hemel. Zondag zijn behalve blauw ook wolken te zien boven de stad. De middagtemperatuur loopt op naar 16 tot 18 graden, iets koeler dan vrijdag. In de nacht naar zaterdag is het met een minimum van ongeveer 7 graden frisjes, maar in de nacht naar zondag wordt het onder een heldere hemel ronduit koud. De temperatuur op neushoogte daalt tot dichtbij het vriespunt.

Zondagochtend vroeg is er grote kans op vorst aan de grond. Het is raadzaam om de ijskrabber voor de autoruiten op te sporen.

De wolken die op zondag de zon soms afschermen horen bij een front, dat vanuit het noordwesten overtrekt. Veel regen wordt er niet uit verwacht, pas zondagavond en in de nacht naar maandag is er kans op een buitje.

Maandag komt de wind niet meer uit het oosten, hij is gedraaid naar het noordwesten. In de nieuwe week wordt het overdag een beetje koeler. Maar de nachtvorst is voorlopig weer verdwenen van de weerkaart voor Zwolle. We zien wel meer wolken van zee op ons afkomen en soms regen. Dinsdag kan het behoorlijk nat worden.

Artikel delen: