PEC Zwolle Vrouwen legt Feyenoord Vrouwen over de knie

PEC Zwolle Vrouwen legt Feyenoord Vrouwen over de knie

Zwolle – PEC Zwolle Vrouwen blijft uitstekend presteren in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer/coach Joran Pot won vrijdagavond het allereerste duel met Feyenoord Vrouwen: 2-1. Daardoor staan de Zwollenaren ook komende week bovenaan de ranglijst.

PEC Zwolle Vrouwen speelde voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in het MAC3PARK stadion. Er zaten meer dan 1.500 toeschouwers op de tribune en dat zorgde voor een prachtige sfeer. De openingsfase van de wedstrijd was niet geweldig. Beide ploegen wilden wel, maar goed voetballen lukte niet. Na een kwartier spelen wisten de Blauwvingers via een standaardsituatie op voorsprong te komen.

Amy Banarsie gaf de bal goed voor vanuit een corner en bij de eerste paal tikte Moïsa van Koot binnen. Niet lang na de 1-0 kreeg Feyenoord Vrouwen een grote kans op de gelijkmaker. Spits Pia Rijsdijk dook op voor de neus van Moon Pondes, maar het schot dat volgde ging over het Zwolse doel heen. De gelijkmaker kwam er alsnog en opnieuw was een daarvoor corner nodig. Celainy Obispo kon vrij inkoppen nadat Kely Pruim ongelukkig tegen de vlakte ging. Laatstgenoemde kon de wedstrijd ook niet meer vervolgen.

Na rust waren PEC Zwolle Vrouwen en Feyenoord Vrouwen opnieuw zeer aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans in de tweede helft was voor de bezoekers. Samantha van Diemen haalde overtuigend uit, maar de bal spatte uiteen op de paal. Het waren de Blauwvingers die opnieuw op voorsprong kwamen. Jeva Walk trok naar binnen toe vanaf de rechterkant en met een boogbal wist zij keepster Jacintha Weimar te verrassen: 2-1. Daarna bleef het tot de allerlaatste seconde spannend. Feyenoord Vrouwen ging op jacht naar de gelijkmaker en kwam ook een aantal keer dichtbij. Rijsdijk en Sophie Cobussen mikten de bal tussen de palen, maar Pondes was niet onder de indruk.

PEC Zwolle Vrouwen reist volgende week vrijdag, 15 oktober, af naar Noord-Holland. Dan is VV Alkmaar de tegenstander. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: