Verkeersmaatregelen rondom ‘De Ster van Zwolle’ op zaterdag 16 oktober - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Verkeersmaatregelen rondom ‘De Ster van Zwolle’ op zaterdag 16 oktober

Zwolle – De 61e editie van het wielerevenement ‘De Ster van Zwolle’ vindt op zaterdag 16 oktober plaats. Om het sportevenement veilig te laten verlopen, neemt de gemeente Zwolle verkeersmaatregelen.

De maatregelen gelden tussen 11.00 en 19.00 uur en hebben voornamelijk betrekking op de Ceintuurbaan ter hoogte van Isala. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Op zaterdag 16 oktober wordt om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein gelost. De wielerploeg rijdt via de Sassenstraat – Sassenpoort – Groot Wezenland – Luttenbergstraat – Wethouder Alferinkweg – Marsweg – Oldeneelallee.

Op de Marsweg ter hoogte van de Oldeneelallee is de officiële start om via de Nieuwe Deventerweg – Hollewandsweg Zwolle te verlaten. Verkeer ondervindt hiervan kortdurend oponthoud.

De finish is ook dit jaar voor aan de Ceintuurbaan, tussen de Dokter Spanjaardweg en de Dokter Van Heesweg, ter hoogte van Isala.

De wielerploeg komt vanuit Zalk naar Zwolle om via de Spoolderbergweg – IJsselallee – Oldeneelallee – Ceintuurbaan te finishen. De verwachte aankomsttijd is tussen 16.00 en 16.45 uur.

Om de finish succesvol en veilig te laten verlopen wordt de finishlocatie vanaf 12.30 uur ingericht. Hiervoor is de Ceintuurbaan op het gedeelte tussen Oldeneelallee en Dr. Van Heesweg op de rijrichting naar A28 tussen 12.30 en 19.00 uur afgesloten.

De tegenovergestelde rijrichting naar N35/Marslanden blijft open.

Verkeer komend vanaf de Marslanden/Wijhe/N35 richting A28 wordt omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee.

De oversteken op kruisingen Leo Majorlaan-Dr.Spanjaardweg en Wipstrikkerallee/Kuyerhuislaan blijven toegankelijk tot op moment van passeren van de wielrenners en tijdens het sprinten naar finish, dit is ergens tussen 16.00 en 16.45 uur.

Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de Marslanden/Wijheseweg/N35 wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit wordt aangegeven met routecode 2.

Vanwege de veiligheid wordt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg een eenrichtingsverkeer ingesteld ter hoogte van de parkeergarage van Isala.

Verkeer dat de parkeergarage van Isala wil verlaten tussen 12.00 en 19.00 wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

Zie ook: Routekaart Craft Ster van Zwolle 2021 – Ster van Zwolle

Artikel delen: