SWOL 1894 grijpt landelijk koppositie in KNZB Zwemcompetitie - Foto: Francin Hoefmans
Foto: Francin Hoefmans

SWOL 1894 grijpt landelijk koppositie in KNZB Zwemcompetitie

Zwolle – Het competitieteam van SWOL 1894 heeft zich zaterdag 2 oktober 2021 meteen na de eerste wedstrijd naar de koppositie in de A-klasse van de regio Oost van de KNZB Zwemcompetitie gezwommen. Nu de puntentelling inmiddels bekend is gemaakt, is ook duidelijk geworden dat het Zwolse team met maar liefst 85,83 seconden duidelijk afstand neemt van de nummer 2 in de regio.

De zwemmers wisten gezamenlijk zelfs zo goed te presteren dat zij niet alleen regionaal maar ook landelijk meteen de A-klasse aanvoeren. Met 57,92 seconden voorsprong op de nummer 2 wist team SWOL 1894 al aan het begin van het seizoen duidelijk haar visitekaartje af te geven.

Het team van SWOL 1894 bestaat dit seizoen uit zo’n 50 enthousiaste wedstrijdzwemmers. Tijdens de eerste wedstrijd toonden zij samen aan zeker niet onder te doen voor competitiepartners HZ&PC uit Heerenveen, DZ&PC uit Drachten en Orca uit Leeuwarden die alle drie uitkomen in de landelijke Eerste Divisie. Sportieve doelstelling voor seizoen 2021-2022 voor de Zwolse vereniging is dan ook promotie naar deze Eerste Divisie. De vijf snelste ploegen van de in totaal 72 clubs uit de A-klasse zullen promoveren. Met het gemotiveerde en getalenteerde team dat nu uitkomt voor SWOL 1894 lijkt deze doelstelling inmiddels meer dan reëel.

De tweede ronde van de Nationale zwemcompetitie wordt gezwommen op 20 november 2021 in Drachten. SWOL 1894 hoopt haar koppositie dan verder te kunnen versterken.

Artikel delen: