Berkum en De Dijk scoren niet

Berkum en De Dijk scoren niet

Zwole – Berkum is in eigen huis tegen De Dijk blijven steken op een 0-0 gelijkspel. De bezoekers startten goed maar zakten daarna wat in en in de tweede helft verzuimde een toen dominant, maar ook wat ongelukkig Berkum de kansen te benutten.


“We hebben vandaag twee punten laten liggen,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Aan de bal waren we beter en we hebben genoeg kansen gecreëerd, maar dan moet je de trekker wél overhalen.”


De Dijk vloog met flinke dadendrang uit de startblokken en zorgde direct voor dreiging. Al na enkele minuten kwam Berkum goed weg toen Amir Riffi zich goed vrij draaide maar zijn schot via de lat van het Zwolse doel over zag vliegen. Ook na iets meer dan een half uur leken de Noordhollanders dicht bij de openingstreffer maar Berkum-doelman Jasper de Visser kreeg nog nét zijn vingers achter een schot van buiten het 16-metergebied. De grootste kans voor de thuisclub viel vlak voor rust toen een inzet uit de Amsterdamse defensie in eigen doel leek te eindigen, maar doelman Max Klink voorkwam dat nog nét met zijn been.

In de eerste helft hield De Dijk de verdediging goed gesloten en stichtten ze gevaar met lange ballen op de rappe flankspelers. Dat bleken de bezoekers echter niet een hele wedstrijd vol te kunnen houden en na rust was Berkum de bovenliggende ploeg. Al snel na de hervatting speelde Julian de Ruiter linksbuiten Chris van der Meulen goed aan, maar de Zwolse topscorer kreeg de bal voor het doel niet goed onder controle. Na krap een half uur kopte de meegekomen back Frank van der Burg nét naast en 10 minuten later kreeg invaller Roy van der Stouwe bij zijn eerste balcontact een droomkans, maar ook zijn inzet belandde naast het doel van De Dijk. Keeper Klink van de De Dijk tikte even later een knap schot van Ivar Nijboer over zijn doel maar de Amsterdamse sluitpost had even later niet over geluk te klagen toen Van der Burg na een scrimmage de bal niet binnen wist te werken.

Het bleef daardoor bij een doelpuntloze remise en daar waren de bezoekers uit Amsterdam-Noord achteraf nog het tevredenst over. Berkum bracht meer strijdlust en energie dan een week eerder tegen Genemuiden, maar liet teveel kansen liggen en stapte dan ook van het veld met het zure gevoel dat er meer in had gezeten. Berkum zakte door het gelijkspel één plek naar een twaalfde plaats in de Hoofdklasse B, waar de ploegen qua puntenaantallen steeds dichter naar elkaar toe zijn gekropen.

Foto's 10
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Berkum en De Dijk scoren niet
Artikel delen:
Reacties 7
 1. Spannende pot voetbal gezien vol passie, fouten en hachelijke momenten voor de beide doelen. De 1000 betalende toeschouwers genoten ook nog eens van een Indian Summer. Kortom, het publiek was de grote winnaar.


  ⚠️ Meld

 2. Die 265 waren op enkel op YT. En dan rest van de mensen die het live op de tv hebben aanschouwd. Het totaal aantal gaat richting 2.000.


  ⚠️ Meld

 3. 6-2? 1-4? Dan deden wij het helemaal niet slecht tegen BAS. 1-0 Maar verloren. De nederlagen worden steeds kleiner. Wel alles verloren tot nu toe. Dat wel.


  ⚠️ Meld

 4. Echt BQ28 en WVF afgedroogd? En HTC ook weer verloren. Pfff. Moest het gisteren toch weer van vv Berkum komen. Het is elke week het zelfde liedje. Iedereen verliest, behalve Berkum.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.