Bioscoop - Foto: Wouter Steenbergen
Bioscoop
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en veel wolken, vooral in de middag kans op een buitje

Zwolle – Maandag zien we de zon boven Zwolle. En ook allerlei wolken op diverse hoogtes. Ze worden vanuit het noordwesten aangevoerd. Tussen de wolken kan een buitje zitten, vooral in de middag en begin van de avond. Maar veruit de meeste tijd is het droog.

De dag begint met ongeveer 10 graden op de thermometer, oplopend naar ongeveer 15 graden in de middag. Dat is gemiddeld voor deze tijd van het jaar. De wind is eerst zwak uit het westen, in de middag trekt hij aan naar matig, kracht 3, uit het noordwesten. In de avond afnemende wind. De kans op buiige regen neemt in de nacht naar dinsdag toe want er komt een front aan. Het trekt vanuit het noordwesten met buien over Zwolle. De meeste buiigheid wordt in de eerste helft van dinsdagochtend verwacht. Een natte ochtendspits zit er dinsdag wel in.

Een hogedrukgebied ligt in de eerste helft van de komende week met het centrum boven Ierland. Dat is geen optimale positie voor mooi weer bij ons. Storingen weten ons vanuit het noordwesten in verzwakte vorm te bereiken. Er is aanvoer van wolken, maar ze laten ook ruimte voor zon. Na dinsdag is het meestal droog, slechts af en toe wat druppel. Vrijdag zou weer serieuze regen kunnen vallen in Zwolle.

Dinsdag en woensdag is de maximumtemperatuur 13 tot 14 graden. Dat is aan de koele kant, maar kans op nachtvorst is er komende week niet. Donderdag en vrijdag vermoedelijk iets minder koel.

Artikel delen: