Slotavond Happietaria Zwolle

Zwolle – Tijdelijk restaurant sluit na vier weken haar deurenVier weken lang stonden de deuren van gebouw Fermate van Driezorg Zwolle open voor vrijwilligers en klanten van Happietaria, een tijdelijk restaurant waarvan de opbrengst gaat naar twee goede doelen. Namelijk de aanplant van mango- en citrusbomen op Sumba door de Verre Naasten in samenwerking met stichting de Wilde Ganzen en opvang en re-integratie van slachtoffers van vrouwenhandel in Moldavië door ontwikkelingsorganisatie ICCO. Zaterdag 20 december sluit Happietaria haar deuren weer. Maar dit zal niet onopgemerkt gaan, voor de slotavond wordt nog één keer alles uit de kast gehaald. 

“Het zijn vier goede weken geweest”, vertelt Ruben Drost, voorzitter van Happietaria, “we hebben op het begin natuurlijk te maken gehad met wat opstartproblemen, maar nu het bijna afgelopen is mogen we tevreden kijken naar veel bezoekers en een hoge opbrengst”. En dat moet gevierd worden. Zaterdag, de laatste dag dat Happietaria dit jaar in Zwolle open is, gaat daarom het dak eraf. “We hebben een leuke avond op het programma staan” aldus Drost, “Naast het overhandigen van het totaal opgehaalde bedrag zal er nog een veiling zijn en zullen B-Morris, Ralph van Manen en Tears in the Glorious Sky zorgen voor fantastische livemuziek”. Ook zal Wethouder H.J.M. Kenkhuis van de gemeente Zwolle aanwezig zijn en een toespraak houden.

Hoeveel geld er opgehaald is wil Ruben niet vertellen. “Dat maken we bekend op de slotavond, dus daar moet je even op wachten!”. Wat wel bekend is, is dat het bedrag met een factor 2,47 vermeerderd zal worden door Stichting de Wilde Ganzen. Dat het een hoog bedrag zal zijn is ook wel duidelijk, Ruben vertelt met trots over het restaurant en de dingen die gedaan zijn. “Door de hulp van vrijwilligers en de sponsoring van bedrijven hebben we ervoor kunnen zorgen dat bijna het volledige bedrag van het diner, dus € 15,= per persoon, en de fooien die gegeven worden naar de goede doelen gaat”. 

Iedereen is welkom om zaterdag 20 december bij de slotavond aanwezig te zijn. 20:15 uur gaan de deuren open en om 20:30 uur begint de avond.  

Voor meer informatie over Happietaria kunt u terecht op www.happietariazwolle.nl.  

Meer informatie over HappyGift, de organisatie achter Happietaria vindt u op www.happygift.nl .

Artikel delen:

Reageer