Kerstmiddag Zonnebloemgasten afd. Zwolle Zuid

Zwolle – De Zonnebloem geeft  mensen met een fysieke beperking, voor wie eenzaamheid dreigt, mogelijkheden om contacten te leggen en erop uit te trekken door huisbezoek, dagactiviteiten en vakanties. Op  donderdag 17 december was er een gezellige kerstmiddag in Partycentrum de Bierton voor ongeveer 70 personen en ruim 30  vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zwolle Zuid. 22 Kerststukjes zijn door leerlingen van de Groene Welle gemaakt voor de mensen die niet in de gelegenheid waren om de middag te bezoeken.

Een prachtig kerststukje voor Manny van der Hulst…

De mensen werden deze middag ontvangen door de Midwinterhoornblazers van de “Veluwse Midwinterhoorn blazers” uit Epe. Buiten onder de kap van het partycentrum gaf dat een mooi geluid. De blazers vertelden vervolgens over het gebruik van de winterhoorn, wanneer, waar en waarom men op deze hoorn blaast. De heerlijke broodmaaltijd met  salade en diverse broodjes  liet men zich goed smaken. Het koor de “Inn Singers” gaf een mooi kerstconcert, waarbij men ook heerlijk kon meezingen.Voor velen is dit vaak de enige mogelijkheid om naar een kerstbijeenkomst te gaan.

Voor de aan huis gebonden zieken en ouderen in Zwolle Zuid was er een kerststukje met een kerstgroet. Op de Beursvloer van dit jaar was er een match van de Zonnebloem en  AOC De Groene Welle.

De 26 kerststukje zijn gemaakt door de leerlingen van de Groene Welle. Door vrijwilligers zijn de stukjes naar zieke gasten en vrijwilligers  gebracht. De mensen waren erg verrast en vonden het erg leuk dat jongeren dit voor hen gemaakt hadden en zo ook aan hen dachten. 

De tegenprestatie van de Zonnebloem was:”Publiciteit” voor de Groene Welle. 

Manny van der Hulst uit Windesheim, een vrijwilligster die vanwege haar ziekte niet meer aanwezig kan zijn bij de kerstviering, blijft betrokken bij de activiteiten van “haar”afdeling. Zo heeft zij een kerstverhaal geschreven dat deze avond niet alleen werd voorgelezen, maar door twee vrijwilligers werd voorgedragen als pantomime toneel.

Na de kerstviering zijn twee vrijwilligers bij haar op bezoek gegaan om haar een mooi Groene Welle stuk te brengen en haar te bedanken voor wat ze voor de afdeling doet en deed.

We kijken terug op een geslaagde kerstviering vooral door de inzet en goede diensten van en voor elkaar en dat geeft een echt kerstgevoel! 

De Zonnebloem wenst iedereen Fijne Feestdagen en alle goeds voor 2009

Artikel delen:

Reageer