‘Live’ Spoorcafé over de loopbrug over het spoor - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

‘Live’ Spoorcafé over de loopbrug over het spoor

Zwolle – Binnenkort is er weer een ‘live’ Spoorcafé. Deze keer gaat het Spoorzone-team met inwoners en andere betrokkenen in gesprek over het definitieve ontwerp van de passerelle, de unieke loopbrug over het spoor. Op woensdag 13 oktober is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Brainz, Lübeckplein 68.

Met de loopbrug krijgt Zwolle een unieke, opgetilde straat die het historische centrum verbindt met de Spoorzone, het vernieuwde gebied aan de andere kant van het spoor dat volop in ontwikkeling is. De brug is een belangrijke aanjager van de ontwikkeling van de Spoorzone, en brengt twee werelden bij elkaar. En dat op een duurzame manier. De nieuwe brug wordt namelijk heel duurzaam gebouwd, er komt volop groen op en er is zelfs plek voor water.

Daarmee is station Zwolle in de toekomst niet alleen het groenste station van Nederland, maar ook een station waar je als Zwollenaar, bezoeker of reiziger graag bent. In 2023 start de bouw van deze eerste Nederlandse duurzame ‘straat’ over het spoor.

Het ontwerp van de unieke loopbrug is nu klaar om voor te leggen aan de Zwolse gemeenteraad. Begin dit jaar stelde de raad al het zogenoemde ‘Beeldkwaliteitsplan Passerelle’ vast. Hierin staat op hoofdlijnen hoe de brug er uit komt te zien. De schetsen die er toen waren, zijn gedeeld met de stad en diverse betrokkenen. De kijkers van het Spoorcafé vroegen bijvoorbeeld aandacht voor de toegankelijkheid en de veiligheid. Reacties uit de stad hebben geleid tot een aangescherpt ontwerp, dat nu klaar is voor besluitvorming. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/passerelle. Of bekijk de video hieronder voor een indruk van het ontwerp.

Tijdens dit Spoorcafé blikt het Spoorzone-team eerst samen met de bezoekers terug op het vorige Spoorcafé, en worden zij bijgepraat over de ontwikkelingen in het gebied ten zuiden van het station, waaronder het Hanzekwartier. Daarna vertellen medewerkers van gemeente Zwolle, ProRail en de architecten het over het bijzondere ontwerp van de passerelle. Vervolgens kunnen de bezoekers met leden van het ontwerpteam in gesprek over de architectuur en de duurzaamheid van de brug. Dit alles onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.

Alle ideeën, meningen en betrokkenheid zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Daarom is iedereen van harte welkom om mee te denken en praten. Vragen over de passerelle en andere onderwerpen in de Spoorzone kunnen vooraf worden ingezonden via spoorzone@zwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Sorry dat ik het zeg, maar het prijskaartje wat hier aan hangt is echt waanzinnig. Het is wel een bijzonder ontwerp, dat geef ik toe. Maar zullen we niet eerst eens iets doen voor het welzijn van alle inwoners van Zwolle? Eerst eens de mensen uit de armoede halen, ipv dit soort prestigeobjecten uitvoeren.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.