Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Buien in de ochtend, ’s middags opklaringen

Zwolle – Dinsdagochtend trekt een front met bewolking en regen vanuit het noorden over Zwolle. De kans op een natte spits is groot. De regen is buiig van karakter, wat betekent dat er plaatselijke verschillen zijn in de hoeveelheid neerslag. Met een beetje pech schuift ‘s morgens een dikke plensbui over de stad.

De paraplu ‘s morgens bij de hand houden is het advies. De achterkant van het front bereikt Zwolle in de tweede helft van de ochtend. De buiigheid neemt af en in de middag zijn er mooie opklaringen met stukken blauwe lucht en uitstekend zicht. Stapelwolken blijven ook naar Zwolle komen. ’s Middags en ’s avonds is er nog kans dat er een enkele bui tussen zit, maar het betreft dan een lichter type dan ’s morgens. De wind is overwegend matig, kracht 3, uit het noordwesten. De kwikstand is in de ochtend ongeveer 11 graden, in de middag hoogstens 14. Tamelijk koel.

We zitten onder een noordwestelijke stroming, waarin het transport van bewolking vanaf zee op rolletjes loopt. Zodat de zon woensdag en donderdag geregeld zit te mokken achter een uitgebreid wolkenpakket. Met deze stroming liften zwakke storingen mee naar onze omgeving. Dat levert licht wisselvallig weer op. Veruit de meeste tijd is het droog, maar incidenteel kan wat licht gespetter neerkomen op Zwolle. Het stelt weinig voor.

De maximumtemperatuur ligt woensdag iets onder de 15 graden en donderdag er waarschijnlijk iets boven. Vrijdag trekt een actief front met regen over, maar het is nog gissen naar het precieze tijdstip.

Artikel delen: