Populaire zangeres Froukje komt met haar nieuwe show naar Hedon - Foto: Patrick Kenawy
Foto: Patrick Kenawy

Populaire zangeres Froukje komt met haar nieuwe show naar Hedon

Zwolle – De razend populaire zangeres Froukje geeft op zaterdag 14 mei 2022 een show in Hedon te Zwolle. Ook dit najaar staat Froukje in de Zwolse concertzaal maar dit optreden is al geruime tijd uitverkocht. Froukje won tijdens Eurosonic Noorderslag de Kickstart Award 2021 en heeft met meerdere singels al vele miljoenen streams.

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als DWDD. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.

Met de release van haar EP Licht en Donker in 2021 bezegelt ze haar definitieve doorbraak. Binnen enkele maanden loopt het project uit naar 15 miljoen streams. Single ‘Onbezonnen’ (waaraan is meegeschreven door Faberyayo en Leon Palmen) wordt 3FM Megahit, ‘Heb Ik Dat Gezegd’ gaat evenals ‘Ik Wil Dansen’ viraal op Tiktok (inmiddels heeft Froukje op Tiktok al 10.000 creaties weten te inspireren) en de EP tikt de nummer-1-positie aan op Apple Music. De bijgaande clubtour die ze aankondigt verkoopt direct uit.

Op ESNS 2021 ontvangt Froukje de Kickstart Award voor nieuw talent en wordt ze door 3voor12 bestempeld als de beste act van het festival (ondersteund door lovende recensies van o.a. Trouw en Parool). Ook wint ze de 3FM Talent Award 2021, benoemt de Volkskrant haar tot #2 Poptalent van het jaar, is ze te gast bij Op1 en te zien in Nieuwsuur en het NOS Journaal en selecteert Spotify haar als RADAR-artiest. In mei 2021 vervult ze de hoofdrol in een nationale campagne van de NS, waarvoor ze het nummer ‘Morgen Is Het Weer Vandaag’ schrijft..

De kaartverkoop voor dit optreden start donderdag 14 oktober om 10:00 uur.

Artikel delen: