Landstede Hammers en Landstede Groep versterken samenwerking

Landstede Hammers en Landstede Groep versterken samenwerking

Zwolle – “Wij geloven dat iedere supporter, vrijwilliger, professional, sponsor of betrokken ondernemer een unieke bijdrage aan groei kan leveren.” Dit is het statement waar het driejarenplan van Landstede Hammers mee start.

Landstede Groep deelt deze ambitie en schaart zich volledig achter het driejarenplan getiteld ‘Een podium voor iedereen’. In de Businesslounge van het Landstede Sportcentrum verzorgden Gerrard Vinke (voorzitter Landstede Hammers), Theo Rietkerk (voorzitter College van Bestuur Landstede Groep) en René de Heer (wethouder sport) onlangs de officiële tip-off van het driejarenplan ‘Een podium voor iedereen’. Met dat driejarenplan wil Landstede Hammers een financieel gezonde basis leggen voor topbasketbal in Zwolle, en tevens een verbindende rol spelen op sociaal-maatschappelijk gebied in de regio Zwolle.

Het fundament van het driejarenplan bestaat uit zes kernwaarden: Samen, Stabiel, Toegankelijk, Ontwikkeling, Voor het Leven, en Winnen. Vanuit het Landstede Sportcentrum is het de bedoeling om samen (jong en oud) een bijdrage te leveren aan een sterke, gezonde samenleving en een podium te bieden aan talent, bijvoorbeeld tijdens thuiswedstrijden van Landstede Hammers.

Samen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talent sluit naadloos aan op de ambitie en visie van Landstede Groep. Landstede Groep maakt ook samen met krachtige partners ontwikkeling mogelijk op het gebied van onderwijs en persoonlijke vorming voor de leeftijd 12 jaar en ouder.

Theo Rietkerk van de Landstede Groep: “Sport bindt mensen en zorgt ervoor dat je je ontwikkelt en iedere keer een stap verder zet. Dat doen wij ook met persoonlijk onderwijs, samen met onze partners. Het is heel mooi dat wij de komende jaren samen nog sterker op dat gebied kunnen optrekken. Dat doen we onder andere door het delen van kennis en door de sport bij de leerlingen, studenten en inwoners te brengen. Op die manier willen we een bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van onze leerlingen, studenten en inwoners.”

Landstede Hammers heeft inmiddels de eerste aanzet al gegeven. Binnenkort start de club, in samenwerking met haar Partners van de Toekomst, een Hammers School Tour. Op verschillende onderwijs- en openbare locaties worden er clinics en challenges aangeboden. Op die manier wil Landstede Hammers de sport naar de stad brengen, zodat de populariteit van de sport in de stad en de regio vergroot. Daarnaast wordt de kracht van topsport, en basketbal in het bijzonder, ingezet voor maatschappelijke thema’s als vitaliteit en bewegingsarmoede. Onder andere door het delen van kennis, met topsport als metafoor en het motiveren en inspireren van mensen op allerlei gebieden.

Landstede Hammers is blij dat Landstede Groep zich committeert aan het driejarenplan en kijkt uit naar een gezonde toekomst.

Artikel delen: