Kranenburgweg - Foto: Wouter Steenbergen
Kranenburgweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolken, zon en een kleine kans op een buitje

Zwolle – Woensdagochtend is het rond 9 graden in Zwolle. Er hangt sluierbewolking en er passeren stapelwolken. Het weer is niet geheel betrouwbaar, want vanuit het noorden kan een enkel buitje overtrekken. Zo’n licht buitje dat vlot voorbij stiefelt en weinig water achterlaat.

De zon is erbij op woensdag, maar dus in combinatie met wolken, die de zonnestralen af en toe blokkeren. In de middag houden we het droog dankzij tijdelijke hogedrukinvloed. Dit bij een maximumtemperatuur van 14 graden, een fractie koeler dan dinsdag. De wind uit het westen tot noordwesten neemt geleidelijk toe naar matig, kracht 3, in de middag. Dan komt ook meer lage bewolking opzetten, want een front nadert onze omgeving. Dat kan in de avond en nacht wat licht gespetter veroorzaken.

Donderdag boeken we een beetje temperatuurwinst, ondanks dat er vermoedelijk vrij veel bewolking wordt aangevoerd. Maar onder die wolken is de kans op neerslag erg klein. We houden het erop dat het een geheel droge donderdag wordt. En misschien valt het met de zonneschijn toch mee. Een middagtemperatuur van 16 graden wordt berekend voor de regio Zwolle. In de middag staat er wel wat wind: een dikke kracht 3 uit het westen.

Vrijdag zijn de ogen van de weerlui gericht op een actief koufront dat vanuit het noordwesten op ons af koerst. Volgens de huidige berekeningen bereikt de eerste regen van het front de regio Zwolle in de vroege ochtend. Daarna regent het korte tijd stevig door, gevolgd door opklaringen vrijdagmiddag. Of die timing nog wijzigt lees je in de komende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: