ICT studenten gamen 24 uur voor goed doel

Zwolle – 25 studenten van de afdeling ICT Lyceum van het Deltion College organiseren sinds donderdagochtend tot en met vrijdagochtend de jaarlijkse LAN-party. Een evenement waarbij 245 studenten 24 uur gamen en kennis uitwisselen over computers.  De party vindt plaats in de campus van het Deltion College te Zwolle.

Een LAN-party is bedoeld voor jongeren die helemaal weg zijn van computers en games. Iedereen neemt zijn eigen computer mee. Deze computers worden via een Local Area Network (LAN) met een snelle glasvezelverbinding aan elkaar verbonden. Vervolgens wordt er 24 uur gestreden en kennis en ervaring uitgewisseld. Van de 245 gamers doen er 5 meiden mee. Die lieten zich tussen de jongens niet kennen. Sommige gamers brachten hun locatie in een kleur- en lichtrijke kerstsfeer of deden een kerstmuts op. De catering was een kunst op zich. Een lokale pizzaboer kon de 300 aanwezigen niet in één keer van het avondeten voorzien. De hele avond door volgden er honderden bestellingen. De opbrengsten van het evenement komen ten gunste van het project Gambia.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

Het Deltion College wil binnenkort een docent naar Gambia af laten reizen, om computers in een jongerencentrum te plaatsen. Dit met als doel om de werknemers van het jongerencentrum te leren om les te geven.


Twee van de vijf dames tijdens de LAN-party…


Als dat maar niet in de knoop komt…

Meer informatie :

www.deltion-ict.nl/lanparty

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Afrika staat al jaren bekend als het corrupste continent, dus begrijpelijk dat er een docent mee reist. ik neem aan dat deze wizzkids van te voren nog wel even de computertaal hebben omgezet van het nederlands naar het swahili?


  ⚠️ Meld

 2. Hahaha dat was ook mijn eerste gedachte, peter!

  Een LAN-party is bedoeld voor jongeren die helemaal weg zijn van computers en games.

  Niet alleen leuk voor jongeren hoor! Misschien eens een LAN-party laten organiseren voor de mensen in een huis als het Zonnehuis? ;D

  Maar toen ik nog jongere was ook wel eens gedaan en het is echt heel leuk!


  ⚠️ Meld

 3. “ICT studenten gamen 24 uur voor goed doel”

  Een vraagje: Voor welk goede doel heb ik me tepleuris gezope in energy drink en ben ik 24 uur in touw geweest met me pctje? Juist… Help mezelf de winter door? Help m’n lieve medestudentjes de winter door?

  Maargoed, was net als vorig jaar weer uber vet 😀


  ⚠️ Meld

Reageer