‘Zwolle sluit Jan Smit in de armen’

Zwolle – Iets meer dan een jaar hebben de fans van Jan Smit geduldig op zijn concert moeten wachten, omdat de immens populaire Nederlandse zanger ruim een jaar geleden met een poliep aan zijn stembanden kampte. Hierdoor werden destijds al zijn concerten geannuleerd.


Jan Smit in Zwolle

Maar het wachten werd donderdagavond in de Zwolse IJsslhallen rijkelijk beloond met een prachtig concert van de Volendammer. De duizenden fans werden uitzinnig bij opkomst en waren na drie nummers niet meer in de stoelen te houden. Met de ‘Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour’  is de populaire Volendammer helemaal terug. In het voorprogramma zaten de 3js en zus Monique Smit.


En na drie nummers werd het dringen vooraan!


Met de 3js o.a.in het voorprogramma

Artikel delen:
Reacties 27
 1. super!
  het concert was echt super!! Jan was goed op dreef!!!!!!

  alleen beetje jammer van de beveiliging die tijdens het voorprogramma je verbood om te gaan staan…… terwijl hij zelf lekker midden in het zicht bleef staan met zijn chagerijnige kop….

  je komt toch naar een concert om lekker te swingen of niet dan….  ⚠️ Meld

 2. ..
  ik denk voor al die gillende meiden. denk ik… ;D 😛 😛

  toen de 3js op traden zeiden ze op gegeven moment kom maar naar voren. je had het gezicht van die beveiliger moeten zien. wilde eerste iedereen tegenhouden maarja hou een horde rennende gillende meiden maar tegen hahahaha  ⚠️ Meld

 3. Een echte muzikant wil iets origineels brengen. Niet de palingsound nog verder uit melken. Jantje bedenkt zijn eigen muziek niet. Laat staan de 4 J’s die weer een doos met de gebruikelijke akkoorden uit de kast trekt.

  En de halve volksbuurten en boerendorpen die ‘lekker will’n swing’n’ kopen de platen.

  >:(


  ⚠️ Meld


 4. beetje gefrustreerd Gerard??

  Jan bedenkt wel degelijk zijn eigen muziek en de 3js ook. heeft niks met de gebruikelijke akkoorden te maken. ze hebben er ierse invloeden in zitten.

  is er wat mis mee dan om die cd’s te kopen?


  ⚠️ Meld

 5. @richard:

  Muziek luisteren is net een boek lezen. De één leest nog graag de Jip en Janneke en Pinkeltje boeken, de andere verdiept zich in literatuur en weet dan dat Jip en Janneke en Pinkeltje voor een bepaalde doelgroep is geschreven…

  Jan Smit is dan geen Harry Mulisch. Van een volwassene verwacht ik iets meer dan het luisteren naar Jan Smit.

  Get the point?


  ⚠️ Meld

 6. In de auto komen bij mij regelmatig nummers van Sesamstraat voorbij. Echt te gek! Simpele muziek, lekker gemakkelijke teksten en gewoon lachen! Toppers als “Ik ben een kerstbal” vind ik gewoon leuk! 😀
  Echter ook Dream Theater, Avantasia, Type 0 Negative en weet ik veel wat nog meer komen regelmatig voorbij. Mag ik nu alleen maar dat gaan luisteren?

  Ik heb altijd al een ontzettende hekel gehad aan dat gezeik dat bepaalde boeken wel goed zijn en andere niet. Het gaat erom wat je er als individu van vindt!


  ⚠️ Meld

 7. Gerard Postma, wat moet jij een zelfingenomen, arrogant mannetje zijn. Brrrr, krijg de rillingen van je reacties, ondanks dat ik zelf absoluut geen liefhebber van de muziek van Jan Smit ben. Die hij overigens wel degelijk zelf schrijft. en de 3J’s zeker. Dat zijn zeer gerenomeeerde muzikanten die al jaren meedraaien, in allerlei muziekstromingen.
  Zelf hou ik van alternatieve muziek en van literatuur, maar om zo laagdunkend te reageren, brrrrrrrr. Wie is u wel niet?


  ⚠️ Meld

 8. “de andere verdiept zich in literatuur en weet dan dat Jip en Janneke en Pinkeltje voor een bepaalde doelgroep is geschreven…”

  En waardeert dat, omdat deze boeken wel verdomd goed in elkaar zitten. En hetzelfde geldt voor Jan Smit, geen pretenties, wel pakkende liedjes en een sterke vertolker. Dan noem ik dat gewoon goed, ook al is het mijn genre niet.


  ⚠️ Meld

 9. Toch opvallend dat er bij deze 2 concerten ‘maar 5.000’ plaatsen per keer waren en nog kaarten over ook! Had ik niet verwacht bij Jan Smith, ik dacht dat hij wel populairder was! 😮


  ⚠️ Meld

 10. pffffffff grinnik….
  Ach, ik denk dat dit meer over het kleine wereldje van Gerard zegt dan over de mensen die ook andere stijlen kunnen waarderen…
  Bij ons wordt momenteel vaak K3 gedraaid. Ook niet iets dat de meeste mensen in hun cd-speler hebben zitten.
  Toch kan ook ik van veeeeeeel stijlen genieten en heb ik meestal een schurfthekel aan literatuur, vanwege de 70 boeken die ik op school voor mijn eindexamen gelezen moest hebben. Geen doorkomen aan vaak.
  Ik heb veel respect voor Annie M.G. Schmidt die een boek vol korte boeiende verhalen voor kinderen heeft gemaakt! Ga maar eens op zoek naar een vergelijkbaar boek als Jip en Janneke… Gaat je veel moeite kosten!
  Ik kan het weten, want ik ben al jaren op zoek naar variatie voor ons kroost! 😉
  Ik denk dat een volwassene pas volwassen genoemd mag worden als hij/zij alle stijlen op zijn waarde weet te schatten.


  ⚠️ Meld

 11. Ik ben dol op sommige nummers van:
  – Bach
  – Palingsound (zoals Jan Smit en Nick & Simon)
  – Toy Box en Aqua
  – olden goldies zoals Queen
  – K3
  – Sesamstraat

  en nog heel veel meer.

  Onder welke groep mensen val ik dan volgens Gerard P.? Schizofrenen ofzo?


  ⚠️ Meld

 12. @WFvN: Sesamstraat is echt leuk h?? Tophits als “Verloor mijn koekie in de disco”, “Jouw cijfer Bert” en “Pluizig en blauw”! Vooral dat gekibbel tussen Ernie en Bert is schitterend! 😀

  Ik denk dat Gerard ons nu al lang afgeschreven heeft.

  Maar ik heb bij meer reacties berichten van Gerard gezien. Vaak erg negatief. Maak het jezelf niet te moeilijk Gerard! Lach een beetje om het leven 🙂


  ⚠️ Meld

 13. @Gerard
  wat een zelf ingenomen mannetje ben jij zeg. Jong en Oud heeft van het concert genoten van kleine kinderen tot oude omaatjes en opaatjes.
  denk dat je reacties meer over jou zeggen dan over de bezoekers van het Jan Smit concert.  ⚠️ Meld

 14. @Plantje
  Inderdaad, gewoon ?cht geinige nummers.

  De titel weet ik zo niet maar dat nummer over dat gasfornuis 😀

  Maar favorieten blijven nog wel: “Elmo kan vliegen” en “Vriendjes voor altijd” 🙂


  ⚠️ Meld

 15. onvoorstelbaar dat er ook mannen zijn die fan zijn van jan smit, van de vrouwen kan ik het wel begrijpen, leuk joch. maar om als kerel vrijwillig naar dergelijke muziek te luisteren kan ik met de pet niet bij.


  ⚠️ Meld

 16. Erg leuk om te zien, dat Ernie en Bert hier zo in de smaak vallen! 🙂

  Overigens…

  geschreven door Zuidski, op 20 december 2008 om 01:10

  http://www.youtube.com/watch?v=h5HoR_qPK74

  Als je het liedje “Kerstwindje” van Ernie en Bert opzoekt heb je een liedje waar Bert een scheet laat en de twee er volledig op in gaan. Zonder dat het een door iemand in elkaar gezet nummer is 😀

  geschreven door joop, op 22 december 2008 om 11:01

  onvoorstelbaar dat er ook mannen zijn die fan zijn van jan smit, van de vrouwen kan ik het wel begrijpen, leuk joch. maar om als kerel vrijwillig naar dergelijke muziek te luisteren kan ik met de pet niet bij.

  Joop, ik heb steeds meer het idee, dat het je niet uitmaakt wát je zegt…als het maar haaks staat op het algemene verhaal in een serie reacties op een bericht. Echt jammer…

  Misschien kunnen we in het algemene log goede voornemens voor Joop opsommen 😀


  ⚠️ Meld

Reageer