Wipstrikpark - Foto: Wouter Steenbergen
Wipstrikpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en de meeste tijd droog

Zwolle – Donderdag is een droge dag voor Zwollenaren die niet al te vroeg op pad gaan. Want vóór acht uur ‘s morgens kunnen soms spatjes regen neerdalen in Zwolle. Niet veel, maar toch. De rest van de dag verwachten we geen neerslag meer.

Wel veel bewolking deze donderdag, maar die is niet ondoordringbaar. Zeker in de middag breekt de zon af en toe door. Het kwik bereikte woensdag in de stad verrassend bijna 16 graden en donderdag overtreffen we dat: 17, misschien zelfs 18 graden. Om dat echt te voelen, moet je uit de wind blijven. Er staat namelijk een briesje uit het zuidwesten tot westen, dat vanaf de ochtend aantrekt naar windkracht 3 tot 4. Dat is meer wind dan op woensdag.

Donderdagavond neemt de wind geleidelijk af. Er blijft veel bewolking. Je moet veel geluk hebben, wil je de halve maan nog even zien opduiken tussen de wolken. Hij staat ’s avonds in het zuiden. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking verder toe. Het is een koufront dat vrijdagochtend met regen overtrekt. Voor het front uit kan het ‘s morgens vroeg al wat druppelen.

Vrijdagochtend vanaf ongeveer acht uur begint het dan echt te regenen in de regio Zwolle. Berekend wordt ongeveer 5 liter regenwater per vierkante meter. Rond het middaguur is de regen voorbij. De maximumtemperatuur achter het koufront is ’s middags zo’n 14 graden. Met een beetje geluk komt de zon er later op de dag nog even door.

In het weekend zorgt een hogedrukgebied dat over België naar Duitsland trekt bij ons voor rustig herfstweer met wolken en zon. De kans is groot dat het op beide dagen droog blijft. De nachten zijn fris en overdag moet je wat betreft de temperatuur ook geen nazomerse wonderen verwachten. Maar er staat weinig wind.

Artikel delen: