VV Berkum - Foto: Henry Dijkman
VV Berkum
Foto: Henry Dijkman

Berkum naar gemotiveerd HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij HZVV in Hoogeveen en treft daar een tegenstander die dit seizoen goed is gestart maar vorige week teleurstelde, en nu dus extra gemotiveerd zal zijn.

“HZVV heeft dit jaar een goede ploeg, de stand op de ranglijst zegt genoeg,” weet Berkum-middenvelder Ivar Nijboer. ”Vorige week hebben wij grote kansen om zeep geholpen, daar hadden er zeker twee of drie van in gemoeten. Ook bij HZVV gaan we weer kansen krijgen, die komen er eigenlijk altijd wel, maar het wordt tijd om die nu een keer wél af te maken.”

HZVV had het in vroegere jaren nog wel eens moeilijk in de Hoofdklasse B, maar daar is de laatste seizoenen niets meer van te merken. De Drenten stonden vorig jaar bij het stoppen van de competitie op een gedeelde tweede plek en ook nu is de ploeg van trainer Rick Mulder weer prima begonnen. De laatste weken waren de Hoogeveeners zelfs bezig met een opmars door een knappe 2-0 winst tegen Genemuiden en een 0-2 overwinning bij De Dijk, maar daar kwam afgelopen zaterdag even een eind aan toen HZVV met 1-0 onderuit ging bij NSC Nijkerk.

In die wedstrijd had HZVV het balbezit en loerde de thuisclub op de counter. Dat had vlak voor rust bijna succes maar HZVV-doelman Rodney Rosink bracht redding met zijn voeten. In de tweede helft zetten de bezoekers NSC onder druk, maar juist toen een Hoogeveense voorsprong er aan leek te komen nam NSC afstand. Een vrije trap werd in de hoek van het HZVV-doel geschoten, 1-0, en de Drenten waren vervolgens niet meer in staat dat nog te repareren. HZVV-trainer Mulder was dan ook danig ontevreden over zijn manschappen. “We speelden vooral tegen onszelf, waarbij we voorin te weinig brachten. Ik hoop dat dit een goede les voor ons is geweest.”

Berkum zette, na een ongelukkig 2-0 verlies bij Genemuiden, zijn wisselvallige resultatenreeks vorige week in eigen huis voort met een doelpuntloze remise tegen De Dijk. De bezoekers startten goed maar Berkum nam gaandeweg de regie over en deelde na rust de lakens uit. Ondanks vier of vijf grote kansen in het tweede bedrijf slaagde de ploeg van trainer Arno Hoekstra er niet in om de bal in het doel van de bezoekers te krijgen. De Zwollenaren stapten dan ook, niet voor het eerst dit seizoen, van het veld met het katterige gevoel dat er veel meer in had gezeten.

Door de nodige verrassende resultaten elders zijn veel ploegen in de Hoofdklasse B de laatste weken steeds dichter naar elkaar gekropen op de ranglijst. Zo staat Berkum op plaats 12, met maar drie punten minder dan HZVV, dat op een vijfde plek bivakkeert. De Zwollenaren zijn echter ook slechts twee punten verwijderd van de degradatiezone. Dat is teleurstellend gezien de kwaliteit van de selectie en Berkum zal dus flink aan de bak moeten om zich wat lucht te verschaffen.

De wedstrijd HZVV – Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl, die op Sportpark Bentinckspark aan de Sportveldenweg in Hoogeveen om 15.00 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Chris kan die Euro 750,00 alvast opeisen voor het 15e jaar op rij. Kunnen we die niet voortaan bij aanvang van het seizoen op zijn bankrekening overmaken. Dat is toch veel efficienter? Hij staat nu alweer op eenzame hoogte met 8 goals dit seizoen. Ik heb te doen met de andere spitsen in de regio Zwolle. Die kunnen er helemaal niets van.


  ⚠️ Meld

 2. En Berkum heeft het van alle voetbalclubs in Zwolle toch weer het beste gedaan. Nog altijd ongeslagen in thuiswedstrijden en in Hoogeveen. Lekker hoor.


  ⚠️ Meld

 3. Het was weer zingen en polonaise lopen in de bus. De tijd vloog voorbij. Mede dankzij de alcoholische versnaperingen.

  Waar blijven de wedstrijdverslagen van de verliezende clubjes? Hihi.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.