Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle

Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond staat speelronde 9 op het programma. Na het interlandvoetbal van de voorbije dagen neemt PEC Zwolle het in Eindhoven op tegen PSV. De Eindhovenaren bezetten op het moment de tweede plaats en zijn Ajax tot op één punt genaderd.

De laatste speelronde voor de interlandperiode verloor PEC Zwolle door een knullig eigen doelpunt met 0-1 van sc Heerenveen. PSV versloeg thuis Sparta Rotterdam met 2-1 en zag Ajax met 1-0 verliezen bij FC Utrecht.

PSV zag zoals te doen gebruikelijk de nodige internationals uitvliegen voor interlandverplichtingen. Waar Cody Gakpo met Oranje op pad ging, was Ibrahim Sangaré trefzeker met het winnende Ivoorkust tegen Malawi. Ook Eran Zahavi vond het net namens Israël tegen Schotland, al gingen de Schotten er in blessuretijd met de winst vandoor. Een paar dagen later vond Zahavi opnieuw het net tegen Moldavië (2-1). Die andere aanvaller, Yorbe Vertessen, scoorde met België O21. Wie geblesseerd en vroegtijdig terugkeerde in Eindhoven was de Japanse middenvelder Ritsu Doan. Voor hem komt het duel met PEC Zwolle te vroeg.

Waar Doan niet speelde afgelopen dinsdag tegen Australië deed Yuta Nakayama dat wel. De verdediger viel bij een 1-1 stand in tegen Australië. Daarna gingen de Japanners nog met de zege aan de haal in de WK-kwalificatiewedstrijd: 2-1.

Met Nakyama is ook direct de eerste international van PEC Zwolle genoemd. Slobodan Tedic ging met Jong Servië op pad, Daishawn Redan met Jong Oranje en Samir Lagsir en Gabi Caschili met het Oranje O19 van coach Bert Konterman. Gervane Kastaneer en Arenchelo Leito waren door de bondscoach van Curaçao opgeroepen. Laatstgenoemde maakte zelfs zijn debuut. Ondertussen werkten Mees de Wit en Pelle Clement verder aan hun herstel. Het tweetal raakte al vroeg in het seizoen geblesseerd tegen respectievelijk Ajax en Willem II. De Wit maakte donderdagochtend voor het eerst zijn opwachting bij de groepstraining.

De laatste zege van PEC Zwolle in Eindhoven dateert van 2013. Ook toen was Art Langeler de trainer. Fred Benson was met twee goals de gevierde man aan Zwolse zijde. Wiljan Pluim noteerde die avond in januari zijn eerste competitietreffer namens de Blauwvingers in het duel dat uiteindelijk met 3-1 gewonnen werd.

Joey Kooij is door de KNVB aangesteld om het duel te leiden aanstaande zaterdag. Om 21.00 uur klinkt het beginsignaal. Kooij wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Erik Kleinjan en Erik Koopman. Official is Martijn Vos. Bas Nijhuis is de VAR en zijn assistent is Nils van Kampen.

Artikel delen: