PEC Zwolle bezwijkt pas laat onder de druk

PEC Zwolle bezwijkt pas laat onder de druk

Zwolle – PEC Zwolle is diep in de tweede helft op bezoek bij titelkandidaat PSV onderuit gegaan. Lang leken de Blauwvingers op weg naar een enorme stunt, maar een vroeg doelpunt van Daishawn Redan werd in de laatste tien minuten door PSV weggepoetst: 3-1.

Bij PEC Zwolle mocht Luka Adzic zijn basisdebuut maken, terwijl ook Kenneth Paal vanaf de aftrap begon. Dit ging ten koste van Slobodan Tedic en Gervane Kastaneer.

PSV dacht al vroeg op voorsprong te komen, maar uit de tegenstoot viel de goal aan de andere kant. Kostas Lamprou vond met een verre uittrap het hoofd van Yuta Nakayama, die de bal verlengde tot bij Redan. De in buitenspelpositie staande Luka Adzic bleef slim van de bal af, waarna Redan oog in oog met Joël Drommel scoorde: 0-1. Direct probeerde PSV te antwoorden via Eran Zehavi, maar Sam Kersten wist diens inzet met wat fortuin van de lijn te halen. Ook een tweede inzet van Zehavi ging even later wonder boven wonder niet binnen. De lat stond deze gelijkmaker in de weg. Toen had het ook al zomaar 0-2 kunnen staan, ware het niet dat de inzet van Adzic nog door een PSV’er werd aangeraakt. PSV bleef het heft in handen houden en zag Cody Gakpo hard over schieten en in de absolute slotfase van de eerste helft Kostas Lamprou tot viermaal toe in de weg liggen op inzetten van Olivier Boscagli, Philipp Max, Zehavi en Marco van Ginkel.

In de tweede helft draaide PSV de duimschroeven verder aan en kwam PEC Zwolle, op een paar spaarzame counters nauwelijks nog van de eigen helft af. Ibrahim Sangaré dacht binnen het uur te scoren maar schoot net over. De druk van PSV bleef enorm en leverde zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de gelijkmaker op toen André Ramalho uit een corner via de grond de bal in de kruising kopte. Het doel, de minimale voorsprong over de streep trekken, veranderde plotseling in een punt veiligstellen, maar ook dat lukte niet. Gakpo toonde twee minuten na de gelijkmaker zijn klasse: 2-1. Het slotakkoord was aan Boscagli, die een vrije trap in de bovenhoek joekelde.

Volgende week zaterdag, 23 oktober, neemt PEC Zwolle het thuis op tegen Heracles Almelo. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt.

Artikel delen: