SVI en KHC in evenwicht

SVI en KHC in evenwicht

Zwolle – Voor de tweede thuiswedstrijd dit seizoen mochten de mannen van Bram Freie aantreden tegen KHC. Na een aftastende beginfase leek SVI iets sterker dan de gasten uit Kampen.

SVI probeerde het wel, maar KHC had de verdediging goed op orde. De gevaarlijkste man aan de kant van de Zwollenaren was Jordy Halfwerk. Na een kwartier spelen zag hij zijn inzet echter gestopt worden door de keeper van KHC.

Het spel kabbelde een beetje voort met kleine speldenprikjes van de kant van SVI. Na 33 minuten mocht ook Alex Grafhorst een keer in actie komen door een schot van KHC eenvoudig te stoppen. Na 38 minuten spelen was het dan wel raak. De gevaarlijkste man van de eerste helft, Jordy Halfwerk zag zijn schot eerst gestopt worden, maar in de rebound wist hij de bal uit een bijna onmogelijke hoek toch in de goal te werken. SVI op een 1-0 voorsprong.
In het restant van de eerste helft gebeurde er verder weinig, waardoor beide teams met een 1-0 ruststand aan de thee gingen.
In de tweede helft kwamen beide teams ongewijzigd het veld op. SVI leek op dezelfde voet door te gaan, zonder echt gevaarlijk te worden. Echter na tien minuten spelen in de tweede helft raakte SVI het initiatief kwijt en werd KHC steeds gevaarlijker. In de 59e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker door Dirk van der Leest.
Bijna tien minuten later kreeg SVI een vrije trap, net buiten het strafschopgebied. Thom Kooke ging achter de bal staan en probeerde de bal over de muur, in de goal te krullen. Helaas wist hij alleen de bovenkant van de lat te schampen. SVI was dicht bij een hernieuwde voorsprong.
Enkele minuten later was het wel raak. De technisch begaafde rechtsbuiten van KHC, Husham Ali, wist met een geplaatst schot Alex Grafhorst kansloos te laten en zette de bezoekers op 1-2.
Maar, SVI rechtte de rug en in de 78e minuut wist Frank Jansen met een mooie steekpass de vrijstaande Thom Kooke te bereiken. Beheerst schoof hij de bal langs Maurice Vespiani in de linkerhoek.
Beide teams probeerden in het restant van de wedstrijd nog wel een overwinning te forceren, maar echt gevaarlijk werden geen van beiden. Al met al was de 2-2 een terechte uitslag en moeten beide teams met één punt genoegen nemen.

Foto's 11
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
SVI en KHC in evenwicht
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Waarom heeft SVI geen shirtsponsor? Uit nood hebben ze er zelf maar SVI opgeplakt. Er is totaal geen binding met publiek en bedrijfsleven. Dat blijkt maar weer.


    ⚠️ Meld

  2. Goed verslag en mooie foto’s van een boeiende wedstrijd waar iedereen vrede kon hebben met een gelijkspel.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.