VV Berkum
VV Berkum

Berkum grijpt punt bij HZVV

Zwolle – Berkum heeft in de uitwedstrijd bij HZVV met 1-1 gelijkgespeeld en mocht over dat resultaat niet mopperen. Waar de Zwollenaren bij eerdere remises baalden dat ze er niet meer uit hadden gehaald kwamen ze nu zeker niet ongelukkig uit de strijd.

“Ik ben tevreden over een gelijkspel, maar zeker niet over ons spel,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Het lukte ons niet om onze aanvallers in stelling te brengen.” Zijn collega Rick Mulder van HZVV zag dat zijn team vooral na rust meer had moeten brengen. “We hadden toen meer lef aan de bal en we hadden de kansen om meer dan één goal te maken. Dat die voorsprong dan wegvalt is teleurstellend.”

In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe maar HZVV was voor het doel het dreigendst. Na een minuut of acht schoot Sander Dzemidzic na een goede aanval nét over het Berkum-doel en even later kwam Kelly João vrij voor de Zwolse goal. De snelle en balvaardige HZVV-spits nam echter net iets te veel tijd zodat Berkum-keeper Jasper de Visser goed in kon grijpen. Aan de andere kant ging een inzet van Johnsen Bacuna maar net voorlangs en na een vrije trap kopte Chris van der Meulen over het HZVV-doel.
Al snel na de hervatting kwam Dzemidzic uit de kluts in balbezit maar hij schoot net over de bovenhoek en 10 minuten na rust kroop Berkum door het oog van de naald toen een inzet via de paal het veld weer in vloog. Uit een vrije trap zette Chris van der Meulen kort daarop goed voor maar voor het doel kwam Bacuna een teenlengte tekort om dat te verzilveren.

HZVV zette steeds meer druk en in de 68e minuut kwam Berkum opnieuw met de schrik vrij toen er weer een inzet op de paal belandde en keeper De Visser de bal weg kon slaan. Nog geen vijf minuten later sloeg de thuisclub echter alsnog toe. De bal werd niet goed verwerkt in de Berkum-defensie en na een voorzet van rechts kon João van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Dat leek het lot van de aanvallend te onmachtige bezoekers te bezegelen, maar een minuut of 10 voor het slot stak HZVV de helpende hand toe. De bal werd door back Tim Riksman te kort teruggespeeld op zijn doelman en toen keeper Rodney Rosink dacht het voetballend te kunnen oplossen liep dat helemaal verkeerd af. Chris van der Meulen onderschepte de bal en had geen moeite om het lege Hoogeveense doel te vinden: 1-1. Berkum drong daarna nog wel aan maar kwam niet meer tot scoren en ook HZVV bleef droog staan, mede omdat Berkum-doelman Jasper de Visser weer een prima sluitpost bleek.
Door deze, gezien de kansen, niet onfortuinlijke remise is Berkum twee plaatsen opgeschoven naar een 10e plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Volgende week wacht de Zwollenaren een vrij weekend, maar komende dinsdag speelt de ploeg van trainer Hoekstra op eigen terrein nog wel een oefenduel tegen tweededivisionist Excelsior ’31.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. die Euro 750,00 kan Chris van der Meulen zo langzamerhand al niet meer ontgaan. Hoeveel Salverda Topscoorder Troffeeen heeft al niet huis op de schoorsteenmantel staan? 14?


  ⚠️ Meld

 2. Geen 3 punten en geen supporters bus wegens te weinig animo.De koopclub zit in zwaar weer burp
  gemodereerd

 3. En het mooiste is als Chris ooit nog eens stopt met voetballen, dan staat zijn oudste zoon al klaar. Mooie he zo’ n dorpsclub.


  ⚠️ Meld

 4. Weer geen 3 punten geen supporters bus wegens te weinig animo.De neerwaartse spiraal is ingezet bij de zoere koopvereniging van Zwolle.
  gemodereerd

 5. Week in week uit lees ik met verbazing de uitslagen in de Sensator.

  Al die koopclubs hebben weer niet weten te winnen en alleen Dorpsclub vv Berkum – spelend op het hoogste amateurniveau in Nederland – weet wel goede resultaten te koppelen met spelers uit de eigen jeugdopleiding. Okay ze winnen misschien niet alles, maar ik heb daar wel diep diep respect voor.


  ⚠️ Meld

 6. Alweer een gelijkspel voor de koopclub van Zwolle steeds meer supporters (en het zijn er al niet veel)keren de arrogante dorpsclub de rug toe.Supportersbus ook al verkocht burp.
  gemodereerd

 7. sv HTC bestond afgelopen donderdag 75 jaar. Proficiat !

  Maar zoals met alle 75 jarigen is het beste er dan wel van af. Ouderdom komt met gebreken. De laatste plaats in de kelderklasse, krimpend ledenaantal etc etc.

  Potjes bier zijn belangrijker dan potjes voetbal. Dat zegt genoeg. Burp.


  ⚠️ Meld

 8. Bob,

  Rijdt de supportersbus nog wel of is die inmiddels ook verkocht? Ik las nl een artikel over een verplicht nieuw buschauffeurscertificaat dat maar liefst 1.000 Euro kost. Dat is wel heel veel geld voor de club.


  ⚠️ Meld

 9. Als HTC uit moet voetballen, dan ga ik bij de buurman kijken. Nee joh, niet Be Quick’28. Nee vv Berkum natuurlijk.
  Mooi sportpark, gezellige drukte, leuk voetbal en met veel eigen jeugdspelers. Ze speelden nu ook weer verdienstelijk gelijk tegen Excelsior’31.


  ⚠️ Meld

 10. Daar is niks gezelligs aan bij Berkum.
  Ze lopen allemaal met de neus omhoog en een potje bier wordt met 4 man gedeeld hahaha driekwarters club.
  gemodereerd

 11. Update: de supporters bus is terug in Berkum.
  Het is de oude scootmobiel taxi uit Zwolle die sinds deze week failliet is.Succes met de nieuwe bus want die zit altijd vol.
  gemodereerd

 12. Veel plezier mannen met de jaarlijkse teambuilding. De Berkum spisten schieten heel het seizoen al met scherp dus gaan ze ditmaal gezellig kleiduiven schieten op camping de Agnietenberg,


  ⚠️ Meld

 13. Berkum 2, de trotse koploper in de reserve Hoofdklasse, speelt vanmiddag om 17 uur tegen HHC 2. In het voorprogramma speelt het iets oudere Berkum 3 om 14.30 uur tegen IJVV 2. Een programma voor de liefhebbers!

  6 Punten in de pocket. Super Saterday !!!


  ⚠️ Meld

 14. Niet verrassend als je de club goed kent. De jeugd is echt geweldig en niet voor niets maakt Arno Hoekstra veelvuldig gebruik van deze talenten. 67% Van de selectie van Berkum 1 bestaat uit jongens uit de eigen opleiding en dat worden er elk jaar meer. Mooie ontwikkeling. Je ziet het ook terug in de toeschouwersaantallen. Elke thuiswedstrijd zijn er ongeveer 1.000 betalende toeschouwers aanwezig.


  ⚠️ Meld

 15. “84. 4-2… Scheidsrechter lijken dwaling zorgt voor chaos, en de vlam slaat in de pan ! Een grove overtreding op Quinton word niet gezien, en laat doorgaan. Uit diezelfde aanval maakt Oene 4-2. Terecht word er geklaagd, waarbij HTCer Stan Wissink rood krijgt.”

  Klagen in de Kelderklasse. Ik zeg opheffen of samen laten gaan met dat andere troosteloze clubje BQ28.


  ⚠️ Meld

 16. Och och och heeft HTC weer verloren. En het lag weer aan de scheidsrechter zeker. Tuuuuuurlijk joh. Sinds de competitiestart in de kelderklasse is er niets meer vernomen van onze HTC-fan. ik zeg houden zo!


  ⚠️ Meld

 17. WVF had dit seizoen ook nog niet gewonnen, dus ik dacht laat ik ze gisteren maar eens aanmoedigen. Man man man ik wist niet wat ik zag. FC bal op het dak niveau. WVF wist in 90 minuten zelfs geen een doelpunt te maken. Daar hoef je ook niet heen als je sPECtakel wil zien. Het was een keer maar nooit weer. Sorry hoor, maar dat wordt 6 november gewoon weer naar de Vegtlust. Zoals de naam al doet vermoeden wordt daar wel strijdt geleverd als het even tegenzit.


  ⚠️ Meld

 18. hey jan je denkt toch niet dat htc-fan. opeens niet meer reageert he op wlz. natuurlijk wel maar dat zal naar goed staphorst gebruik heimelijk gebeuren. stiekem onder een andere naam reageren. en hij zal denken dat wij dat niet door hebben of nog belangrijker dat God dat niet door heeft. wacht maar tot hij voor Petrus verschijnt. dan blijft de Hemelpoort dicht hoor dat kan ik je verzekeren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.