Zuiderkerkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Zuiderkerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog met zon achter matglas

Zwolle – Maandag is het droog in Zwolle. Waarschijnlijk is dit de enige dag van de herfstvakantie zonder nattigheid. Regen en wind zijn op komst.

Maar maandag is het nog niet zover. De zon is te zien, wel schijnend door sluierbewolking heen. Dit wordt door weerlui vaak een ‘waterig zonnetje’ genoemd, maar wij vinden het moeilijk voor te stellen hoe een zonnetje waterig kan zijn. Het lijkt er eerder op dat de zon achter matglas zit. De lucht boven Zwolle is meer wit dan blauw. De wind houdt zich nog gedeisd, hij komt uit het zuiden met slechts kracht 2. In de stad klimt het kwik van een graad of 10 ’s morgens naar een graad of 15 ’s middags. De komende dagen wordt het een heel stuk zachter.

De temperatuur gaat omhoog en tegelijkertijd neemt de kans op neerslag toe. In de nacht naar dinsdag en dinsdagochtend kan al wat lichte regen vallen. Dinsdagmiddag zit Zwolle onder een grijs pak bewolking dat meer regen loslaat. De zon heeft weinig kans. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig, kracht 3. Er stroomt zeer zachte lucht hierheen: 18 graden in de middag.

Woensdag komt 20 graden Celsius waarschijnlijk binnen bereik op de Zwolse thermometers. Maar het is buiig en winderig. Windkracht 4 vanuit het zuidwesten met daar bovenop stevige windvlagen.

Donderdag hebben we ook nog een forse wind, dan uit het westen tot noordwesten. Daarnaast lijken er joekels van buien op het herfstprogramma te staan. De middagtemperatuur keldert naar een graad of 13.

Artikel delen: