Overhandiging sponsorkind World Vision aan Zwolse

Zwolle – Op vrijdagmorgen heeft burgermeester Meijer van Zwolle in het stadhuis het eerste sponsorkind overhandigd aan Karin Westerink. Karin is, naar aanleiding van de campagne die de ontwikkelingshulporganisatie World Vision aan het houden is in Zwolle, gaan sponsoren. De burgermeester was trots op de Zwolse dat zij op deze manier haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Karin vindt het eigenlijk niet meer dan normaal, en vond dat ze zelfs al te lang had gewacht om deze stap te nemen. “Het is zo’n kleine moeite. Hoe vaak loop je niet de stad in en koop je iets wat je niet echt nodig hebt? Deze kinderen hebben geeneens de dagelijkse basis behoefte als schoon drinkwater en goede gezondheidszorg.”

Toen World Vision vroeg of burgermeester Meijer van Zwolle het eerste sponsorkind wilde overhandigen, hoefde hij niet lang na te denken. “Natuurlijk heb ik me even verdiept in World Vision, want ik kende de organisatie niet. Ik ben heel blij dat een organisatie als deze in Zwolle aan de slag gaat. En ik moedig de mensen dan ook van harte aan om hier eens naar te kijken.” Burgermeester Meijer heeft in zijn kersttoespraak als thema ook het omkijken naar je naasten gebruikt. “Natuurlijk is het belangrijk om naar je naasten hier in Zwolle te kijken, maar waarom ook niet een stapje verder dan dat?”

Karin Westerink woont in Zwolle. En de actie kwam onder haar ogen. Zij kende World Vision al wel, maar het sponsoren was er gewoon niet van gekomen. “Eigenlijk heel stom want je weet heel goed dat er armoede is, en dat je daar heel gemakkelijk wat aan kunt doen. Wat is nou 30 euro per maand? Dat is nog geen euro per dag. Ik geef het echt wel uit aan iets wat niet echt nodig is als ik ga winkelen. Nu help ik een jongetje en zijn familie in Indonesië en dat maakt me heel blij.”

Op de vraag of burgermeester Meijer er zelf ook aan denkt om een kind te sponsoren antwoordt hij: “Nou ik ga het er vanavond met het avondeten zeker met mijn kinderen over hebben. We vertellen elkaar altijd wat we gedaan hebben die dag. Meestal zijn het ‘saaie’ vergaderingen waar ik over kan vertellen, maar dit is eens heel wat anders. Dus wie weet!”

World Vision, één van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties ter wereld, wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.
World Vision is een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie. We werken samen met de lokale bevolking, die daarna in veel gevallen zelfstandig verder kan.
World Vision opereert in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met andere lokale en internationale organisaties, waaronder Unicef, het Wereld Voedsel Programma en de Wereldbank.  
World Vision is houder van het CBF-Keur voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer