Kester Freriks
Kester Freriks

Natuurschrijver Kester Freriks te gast in Stadkamer Zwolle

Zwolle – Kester Freriks is op woensdagavond 27 oktober te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. Kester Freriks (1954) is een bekroond en veelzijdig schrijver van romans, essays en natuurboeken.

Met rijk geïllustreerde boeken als ‘Vogels kijken’, ‘Alle driehonderd Nederlandse vogelsoorten’ (2009), ‘De valk’ (2010), ‘Langs de IJssel. Natuur en cultuur in de IJsselvallei’ (2017) en ‘Stilte, ruimte, duisternis’. Met het boek ‘Verkenningen in de natuur’ (2018) verwierf hij een vooraanstaande naam als natuurschrijver.

Op 27 oktober gaat het vooral om dat laatste boek. De centrale vraag daarbij: waarom begeeft de mens zich in de natuur? Niet om het groen, de flora en fauna, de biodiversiteit. Mensen zoeken stilte, ruimte of duisternis als ze eropuit trekken. Maar stilte is steeds zeldzamer in ons land. ’s Nachts is het zelden donker genoeg om veel sterren te kunnen zien. Zijn er nog plekken in Nederland waar het écht stil is? En zijn er gebieden waar je ‘s nachts een prachtige sterrenhemel kunt zien?

In het boek ‘Stilte, ruimte, duisternis’ onderneemt Kester Freriks een verrassende ontdekkingsreis. Hij zoekt en vindt stilte in de natuur en in de kunst, maakt nachtelijke wandelingen bij het licht van de sterren en doorkruist de leegte van Nederland, op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was.

Op deze avond neemt hij ons mee op zijn zoektocht. Een zoektocht die nog altijd voortduurt: eerder dit jaar ging Kester Freriks voor een artikel in NRC op pad met de Zwolse boswachter Monique Zondag en verkende ‘het donkerste bos van Nederland’ op de Veluwe. U kunt prachtige beelden verwachten van deze donkere plekken, van het nachtelijk duister en van sterrenhemelen.

Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A, Zwolle. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Pauze rond 21.00 uur, eindtijd 22.00 uur. De toegang is gratis.

Artikel delen: