FC Zwolle met een zege het jaar uit!

Zwolle – In een redelijk gevuld Oosterenkstadion heeft FC Zwolle vrijdagavond het jaar 2008 met een overwinning op FC Dordrecht afgesloten. Zo’n 5.800 toeschouwers zagen een wedstrijd met twee verschillende helften. Trainer Jan Everse kon nog niet over een compleet fitte selectie beschikken. Zonder een aantal vaste basisspelers als keeper Diederik Boer en Bram van Polen begon FC Zwolle aan deze voor de Zwollenaren altijd lastige wedstrijd. FC Dordrecht, stond, gezien de aanwezige kwaliteit, volgens Jan Everse te laag geklasseerd. Een goed voetballende ploeg, die altijd aanvallend wil spelen, volgens de Zwolse trainer.


Derk Boerrigter wordt gefeliciteerd door zijn medespelers

FC Zwolle was in de eerste helft de betere ploeg, hetgeen al vroeg in de wedstrijd resulteerde in een 1-0 voorsprong in de 12e minuut door Derk Boerrigter en een schot op de paal, later in de wedstrijd.


De ingevallen Dominggus Lim-Duan op jacht naar de bal ….
 
Vlieg met mij mee naar de …..

Voor meer foto’s klik op “Lees verder”

In de tweede helft was het vanaf de aftrap tot de 77e minuut FC Dordrecht dat FC Zwolle redelijk onder druk wist te zetten. Echte grote kansen zijn er echter niet geweest voor de Dortenaren met uitzondering van de 64e minuut, waarin Guy Ramos, na een zeer ongelukkig moment van keeper Dolf Kerklaan, de 1-1 wist aan te tekenen. Hierdoor werd FC Zwolle even wakker geschut en het was dan ook good-old Albert van der Haar, die in de 77e minuut FC Zwolle met zijn doelpunt, 2-1, naar de overwinning leidde.


Eric Botteghin omringt door groen …

Met deze overwinning revancheerde de ploeg zich voor de kansloze nederlaag van 4-0 in de uitwedstrijd eerder dit jaar.
Voor FC Zwolle was 2008, door de vele blessures, niet het jaar waar de verwachtingen van zijn uitgekomen. Dit heeft tot gevolg dat FC Zwolle zich in de tweede helft van het seizoen zal proberen te versterken op enkele kwetsbare posities. Hiervoor is budget vrijgemaakt. Volgens trainer Jan Everse wordt er gekeken naar spelers die direct een versterking voor het team zijn en niet te veel aanpassingstijd nodig hebben.

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. versterking
  Kuipers geeft de voorkeur aan FC Zwolle
  22/12/2008 20:46

  FC Utrecht verhuurt Nick Kuipers tot het einde van het seizoen aan FC Zwolle. De twintigjarige linksback koos voor de club uit Overijssel.

  Kuipers komt in De Galgenwaard nauwelijks aan spelen toe. FC Utrecht was bereid hem te verhuren om de back over een half jaar rijper terug te krijgen. Meer clubs uit de Jupiler League toonden interesse. Kuipers gaf de voorkeur aan FC Zwolle als pleisterplaats voor de rest van het seizoen.  ⚠️ Meld

 2. Vast een kanjer, want “Willem Brompot” is de weg aardig kwijt. Korbach (ghostwriter Herman N.) heeft er een leuk stukje over in De Stentor van vandaag.


  ⚠️ Meld

Reageer