Assendorperdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: nat en onstuimig

Zwolle – Op donderdag wordt het typisch herfstweer. Voor een ieder die van een herfstwandeling houdt, en daarna met een kopje warme chocolademelk op de bank kruipt, wordt dit een topdag.

De wind en regen zijn op deze dag zeker present en zullen zich flink laten zien en horen. Ook wordt het met een middagtemperatuur van rond de 11 graden beduidend frisser dan voorgaande dagen, waarop het nog zacht was. De wind blaast hard en kan voor windstoten zorgen van wel 75 kilometer per uur.

Het KNMI heeft vanwege deze harde wind ook code geel afgegeven. De pieken van de windstoten liggen vooral in de vroege ochtend tussen 04.00 en 09.00 uur en in de middag en avond tussen 13.00 uur en 20.00 uur. Houdt voor de actuele situatie omtrent code geel de website van het KNMI in de gaten.

De vrijdag wordt iets minder onstuimig. Dit komt omdat de wind iets afneemt, we moeten nog rekening houden met windkracht 4. Het wordt het met 11 graden frisjes als je op de fiets zit, maar naar verwachting zal er beduidend minder regen vallen dan op de donderdag. Wel is er kans op af en toe een bui.

In het weekend gaat de wind meer liggen en wordt de buienkans nihil. Wel blijft het met maximumtemperaturen rond de 12 graden een tikkeltje fris te noemen. ’s Nachts wordt het ongeveer 5 graden.

Na het weekend komt er wisselvallig weer en de temperatuur zal in de loop van de week weer iets oplopen.

Artikel delen: