Politieberichten van zaterdag

Zwolle – Een 64-jarige man uit Zwolle is vrijdag 19 december rond 15.00 uur op de Grote Baan beroofd van zijn geld. Terwijl de man richting de supermarkt fietste werd hij aangesproken door een jongeman met de vraag of hij geld kon wisselen voor de parkeerautomaat. Toen het slachtoffer zijn portemonnee pakte en opende deed de jongeman een greep in de portemonnee. Hij ging er met het briefgeld vandoor. Het slachtoffer was niet direct in staat de achtervolging in te zetten en heeft daarom de politie gebeld.

– Een 14-jarig meisje uit Zwolle is vrijdag 19 december rond 13.00 uur aangehouden in een winkel in de Diezerstraat voor diefstal van een paar laarzen. Ze had deze uit de doos gehaald en in een tas gestopt. Toen ze winkel uit wilde lopen werd ze tegengehouden door personeel en overgedragen aan de politie. Op het bureau bleek dat ze in haar tas diverse kledingstukken had zitten die ook van diefstal afkomstig waren. Tijdens verhoor bekende ze die te hebben gestolen bij diverse winkels in de binnenstad. Na verhoor werd het meisje overgedragen aan haar ouders. Het Openbaar Ministerie beslist over verdere afhandeling van de zaak.

 – In een winkel aan de Charles Storkstraat is vrijdag 19 december rond 19.15 uur een 48-jarige vrouw uit Wijhe aangehouden. Toen de vrouw de winkel wilde verlaten ging het alarm af. Bij controle bleek dat ze diverse artikelen ter waarde van bijna €100,- in haar tas had zitten die ze niet had afgerekend. De vrouw is overgedragen aan de politie. Zij kreeg een winkelverbod van een jaar en een proces-verbaal uitgereikt.

– Op zaterdag 20 december rond 1.15 uur is er ingebroken bij een winkel aan de Diezerkade. Een voorbijganger zag dat een man de winkelruit vernielde, naar binnenging, direct weer naar buiten kwam en wegliep. De getuige belde direct de politie. Een onderzoek in de omgeving leverde helaas geen resultaat op. De winkelruit was inderdaad vernield, maar tot zover nu bekend wordt er niets vermist.

Artikel delen:

Reageer