Isala Zwolle verpleegt 26 coronapatiënten op cohort-afdeling en vijf op de IC - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala Zwolle verpleegt 26 coronapatiënten op cohort-afdeling en vijf op de IC

Zwolle – Het aantal positief op Covid-19 geteste personen is sinds eind september aan het stijgen in de regio Zwolle. In het Isala ziekenhuis is dat duidelijk te merken. Wederom is een zogeheten ‘cohort-afdeling’ opgezet, die speciaal bedoeld is voor de verpleging van coronapatiënten.

Vrijdag liggen er 26 mensen met Covid-19 op de cohort-afdeling van Isala Zwolle. Daarnaast worden vijf patiënten met Covid-19 verpleegd op de intensive care (IC). Deze cijfers deelde Isala-woordvoerder Annerieke Bobbink mee aan Weblog Zwolle. Het RIVM maakte vorige week bekend dat landelijk vier van de vijf Covid-19-patiënten die op de intensive care terechtkomen, niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Als je volledig gevaccineerd bent, is de kans om door Covid-19 op de IC terecht te komen 33 keer kleiner dan als niet-gevaccineerde persoon.

Annerieke Bobbink: “Er zijn enkele patiënten van Isala verplaatst naar andere ziekenhuizen, ook IC-patiënten. We zijn blij dat de landelijke patiëntenspreiding via het LCPS is ingesteld. We kunnen daarmee de druk op de zorg verspreiden over alle ziekenhuizen in Nederland. Per week wordt gekeken of de reguliere/geplande zorg door kan gaan. Vooralsnog is dit komende week gewoon het geval.”

“Vanaf maandag vragen wij iedereen die naar ons ziekenhuis komt om binnen weer een mondneusmasker te dragen,” vertelt Annerieke Bobbink. “Wij doen dit omdat het aantal coronabesmettingen toeneemt en het griepseizoen voor de deur staat. Door het dragen van een masker en onze andere maatregelen zoals afstand houden, geen handen schudden en regelmatig je handen wassen, houden wij Isala veilig. Bezoekers en patiënten die hun mondneusmasker zijn vergeten, krijgen er een van ons bij de ingang van het ziekenhuis en de poliklinieken.”

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Diegene die laatste 10 jaar VVD, CDA en D66 hebben gestemd en de zorg hebben afgebroken moeten maar even geduld hebben met hun operaties. Een jaar of twee schat ik.


  ⚠️ Meld

 2. Zorg afgebroken. Huh?

  Stond dat in de Telegraaf of zo? Of op Facebook? Of hebben de 2 vriendinnen van Thierry dat in de trein getweet? Pffff.

  Concreet: Hoeveel geld ging er 10 jaar geleden in de zorg om en in 2020? Tel de inflatie + CAO stijging op bij het getal van 2020.

  Als de uitkomst van 2020 lager is dan die van 10 jaar geleden dan is de zorg afgebroken, zo niet dan bent u weer in het nepnieuws getrapt.

  Zo, daar heeft “onderzoek” te doen. Hihi.


  ⚠️ Meld

 3. Ik zat tot voor kort ook op twitter, maar ik werd constant voor schut gezet. Al mijn tweets bleken op lucht gebaseerd te zijn. Ik had een blind vertrouwen in allerlei – door Rusland gefinancieerde – webistes/feestboek berichten/Tweets.

  Mijn ex vriendin Tarone Rachamim had toch weer gelijk.


  ⚠️ Meld

 4. Zijn er al tunnels ontdekt in Staphorst en Urk? Kinderen die uit tunnels onder de grond komen en de boel gaan opruimen? Reli wappies zijn ziek.

  Dank voor de tip. Ik ga haar nu ook volgen.


  ⚠️ Meld

 5. Tunnels hou toch op man. Stop met die lariekoek. Koekoek.

  Gepensioneerd zanger Henk Westbroek had het bij het juiste eind. Hij voorspelde begin september al dat mensen op leeftijd die niet gevaccineerd zijn vanwege hun geloof alle ziekenhuisbedden/IC bedden zullen opeisen.

  Nu 6 weken later heeft hij 100% gelijk gekregen. A stairway to heaven zullen we maar zeggen.

  https://www.youtube.com/watch?v=sXc3q95lWVo


  ⚠️ Meld

 6. Indrukwekkende documentaire van Andere Tijden. Ik zie zoveel paralellen met nu. Het blijft een domme religie met achterlijke standpunten.
  gemodereerd

 7. Ik ben idd in leugen getrapt want uit onderzoek blijkt nu dat In 2020 een record wordt uitgegeven aan zorguitgaven. Voor het eerst meer dan 100 miljard. Daar lachen we nu om want in 2021 werd alleen al aan Corona 970 miljoen uitgegeven. Nix geen bezuinigingen, maar de zorg wordt onbetaalbaar. Dat is de echte waarheid weet ik nu. Bedankt meneer Amman dat u mijn ogen geopend heeft.

  https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/record-zorguitgaven-nederland-naar-100-miljard-euro


  ⚠️ Meld

 8. De zorg is inderdaad afgebroken. Hoeveel IC bedden zijn er nu per 100.000 mensen en hoeveel waren dat er 10 jaar geleden? Wellicht teveel managers aan het roer in plaats van handen aan het bed. Nederland staat bijna onderaan het lijstje van de EU landen als het om IC capaciteit gaat, als 1 van de rijkste landen.

  En die zogenaamde afgestelde operaties. Maak een deal met Duitsland of ander land en dan loop je die zo in.
  gemodereerd

 9. Ik heb mijn Facebookaccount opgezegd en een abonnement op het Trouw genomen. Ik wil voortaan beter geinformeerd worden. Facebook vertrouw ik niet meer. Ik heb mijn lesje geleerd, Fijn weekend,


  ⚠️ Meld

 10. Heel goed, dat moeten veel meer mensen doen. Die betaalde Russische trollen op feestboek is echt een drama aan het worden. FB treedt daar nu wel meer en meer tegenop maar het bewust verdraaien van de waarheid is een ware plaag op social en alternatieve media. Ik kijk er ook niet meer naar RT, BLCKBX, Weltschmertz of ON. Ik ben er echt helemaal klaar mee.

  Ik doe geen aannames meer van misschien dit of misschien dat. Meningen van expert-deskundigen is voor mij nu de norm geworden.


  ⚠️ Meld

 11. En op Urk waar men denkt dat Covid-19 een HOAX is liegen de keiharde feiten ook niet. Ik bedoel denk je nou echt dat daar geen Covid-19 is en dat ze daar nog op vis vissen ipv drugs? Wakker worden ,,,

  De Covid-19 en drugsuitslagen die ze in het rioolwater meten is veelzeggend.
  De scores zijn gewoon openbaar opvraagbaar.


  ⚠️ Meld

 12. Je bent ook gek als je gedurende nog 4 jaar Rutte in de zorg blijft werken op de IC. Een cliniclown verdient zelfs meer. De pandemie van de dikke baby-boomers. Wil je als oudere zorg, verkoop je huis maar en ga naar een privekliniek.
  gemodereerd

 13. Praat me niet over Urk. Nog dommer dan Staphorst. Daarom gaat er zoveel geld om in de zorg. Ze steken alles in de brand, vallen verslagevers aan en willen mensen opzettelijk doodrijden. Gewoon niet meer toelaten tot ons zorgsysteem moet je eens kijken hoeveel geld dat scheelt. Kan dan mooi in een betere CAO gestopt worden.


  ⚠️ Meld

 14. Nee natuurlijk niet. Dit killervirus gaat nog ons nog veel meer ellende brengen. Je ziet de aantallen elke 2 weken verdubbelen bij ons. Zolang de scholieren/studenten, Refo’s en laag opgeleiden de regels niet naleven, blijft dit maar door etteren. En het volk moet dat maar blijven accepteren? Er zijn grenzen en die komen in zicht.


  ⚠️ Meld

 15. En Hugo sprak: “wij gaan mensen pijn doen.” Maar Huug je gaat die Sadisten uit S en U toch geen mensen noemen. Dat verdienen de beesten niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.